Вечните герои на ще оживеят на сцената на Музикално-драматичния театър

...
Вечните герои на ще оживеят на сцената на Музикално-драматичния театър
Коментари Харесай

Героите на Чудомир оживяват на великотърновска сцена

Вечните герои на ще оживеят на сцената на Музикално-драматичния спектакъл " Константин Кисимов " във Велико Търново. Артистите от трагичния състав интензивно репетират спектакъла " Не сме от тях ", основан по емблематичните Чудомирови разкази " Без шанс " и " Не съм от тях ".

Премиерата на новото заглавие в афиша на театъра е на 17 февруари.

Творческата концепция за спектакъла е на гост-режисьора Невена Митева, която е създател и на театралната версия на постановката. На някои от колоритните облици в творчеството на Чудомир, измежду които и неповторимата Кака Сийка, тя вдъхва театрален живот. Над сценографията и костюмите работи Лидия Каркеланова, а със основаването на истинска авторска музика се е заел Петър Атанасчев.
свързани новини13874на 20.02.2020
Наивната красавица Тотка е емблематична фигура в разказите на Чудомир, а ролята е поверена на Полина Петкова. Ролята на Черна Ганка извършва актрисата Лиляна Иванова. " Гана съществува в разказите на Чудомир, само че аз взех решение да я обогатя с характерите на други негови героини. Получи се доста пъстър облик на жена, мъжкарана, която ловко се разправя с мъжете ", изяснява режисьорката.

Образа на Цанка - дамата на Нено Селегалеца, тя дефинира като своя максимален креативен опит. " Цанка участва в Чудомировото творчество, само че разказана от създателя, а аз съм я направила настоящ воин. За ролята избрах младата и ефирна актриса Тони Христова, която обаче би трябвало да изиграе най-голямото зло в селото. За мое голямо задоволство Тони се оправя прелестно ", добавя Невена Митева.

Пъстрата Чудомирова палитра от характери в спектакъла допълват и мъжките облици. Ролята на Лъжлив Съби извършва Милен Иванов, като Ламбо Кръчмаря в постановката ще забележим Кирил Милушев, а Даскалът е Боян Фърцов. Виктор Терзийски играе емблематичния Павли, по който въздишат всички дами, само че той избира Тотка с огромните дюли. В облика на Бай Милю Фотографина се превъплъщава Стоян Борисов, а Нено Сенегалеца е Детелин Кандев. Попът в спектакъла също е сборен облик от разказите на Чудомир, а като него на сцената ще излезе Иван Митев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР