Вечерята навън би трябвало да бъде приятно, носещо удоволствие изживяване.

...
Вечерята навън би трябвало да бъде приятно, носещо удоволствие изживяване.
Коментари Харесай

13 неща, които никога не бива да правите в ресторант

Вечерята на открито би трябвало да бъде прелестно, носещо наслаждение преживяване. Отиваме, сядаме, поръчваме, храним се, плащаме и си отиваме. Но макар че звучи като че ли в това няма нищо комплицирано, в действителност има цялостен куп неофициални правила, които би трябвало да спазвате, написа goodlife.bg. Не идвайте тъкмо преди затварянето на кухнята

Ако ресторант затваря в 23:00, това не значи, че можете да дойдете в 22:50 и да очаквате личният състав да ви посрещне с отворени прегръдки. Най-вероятно хората в ресторанта са имали доста дълъг и тежък ден и им следва доста почистване, преди да се приберат вкъщи.

Не сядайте, преди масата да бъде почистена

Да, официално масата е свободна, само че няма да ви обслужат по-бързо, в случай че седнете, преди да е почистена. Само ще извършите работата на помощник-келнера по-трудна, и ще се наложи да гледате цялостен куп мръсни чинии.

Не сменяйте памперса на бебето си на масата

Да, някои хора в действителност го вършат. Хората би трябвало да се хранят на тази маса - и това е последното, което другите гости на ресторанта желаят да виждат… или помирисват.

Не водете кучето си

Влизането със служебно куче е едно, внасянето на дребно чихуахуа в ръчната ви чанта и заявяването на личния състав, че това е служебно куче, е напълно друго. Ресторантите не са място за животни, в случай че не седите на открито.

Не лъжете за алергиите си

Ако имате действителна хранителна алергия, кажете на сервитьора за нея още, когато сядате на масата. Ако всички на масата внезапно се окажат алергични към глутен, млечни артикули, патладжан, кокос и авокадо, личният състав ще разбере, че си измисляте.

Не водете буйни деца

Познавате децата си по-добре от всеки различен. Ако мислите, че те ще тичат в близост, ще са шумни и ще нервират другите гости и ще пречат на сервитьорите, наемете си бавачка. Може да считате, че те са просто “сладки,” само че повярвайте ни – не е по този начин.

Не бъдете груби със сервитьора

Ако стекът ви е прегорен, виновността за това не е на сервитьора. Това би трябвало да е явно, само че хората постоянно го не помнят. Бъдете общителни със сервитьора - и той ще се отнася общително с вас.

Не подсвирквайте, не викайте сервитьора по име и не го докосвайте

Сервитьорите са там, с цел да си правят работата, не с цел да бъдат ваши персонални прислужници. Ако желаете вниманието на сервитьора, не крещете името му от другия завършек на ресторанта, не му подсвирквайте, не се опитвайте да привлечете вниманието му, до момента в който обслужва друга маса – и в никакъв случай не го докосвайте. Изчакайте той да премине до вас и тогава се пробвайте да привлечете погледа му.

Не юркайте личния състав

Кухнята има комплицирана процедура по кое време и по какъв начин да подготвя храната - и в множеството случаи ястията се подготвят в реда, в който се поръчват. Само тъй като не сте си планували задоволително време преди кино лентата, това не значи, че кухнята би трябвало да промени цялата си процедура поради вас.

Не оставайте на масата, откакто сте платили

Колкото по-малко маси успее да обслужи сервитьорът, толкоз по-малко бакшиши ще получи. Ако оставате на масата половин час откакто сте си платили сметката, губите времето на сервитьора и му пречите да изкарва пари. А и най-вероятно проваляте цялата система на резервации.

Не оставяйте мръсни кърпички и салфетки на масата

Някой би трябвало да ги събере - и това не е прелестно занятие. Също по този начин не си духайте носа в платнената салфетка. Това е непоносимо, и не би трябвало да се постанова да ви го обясняваме.

Не казвайте, че сте подготвени да поръчате, когато не сте

Времето на сервитьорите е скъпо, и до момента в който чакат вие да изберете сред пилето и сьомгата, те биха могли да носят горчица на индивида на маса 6, който ги вика с взор. Просто ги помолете да дойдат отново след няколко минути, те няма да имат нищо срещу.

Не връщайте предястие, откакто сте изяли половината от него

Ако изядете хапка-две от храната и тя не ви харесва, общително информирайте за това сервитьора (назовавайки повода, заради която тя не ви допада), и той ще го върне в кухнята, ще каже на готвача и надлежно там ще подготвят нещо друго за вас. Ако обаче изядете половината ядене, преди да го върнете, а очаквате то да не бъде включено в сметката, без да поръчате нещо друго, целият личен състав ще разбере, че се пробвате с машинация да си издействате гратис хранене.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР