Вечерта на 26 февруари президентът Зеленски отстрани от поста генерал-майор

...
Вечерта на 26 февруари президентът Зеленски отстрани от поста генерал-майор
Коментари Харесай

Зеленски провежда ротация и персонификация на командването на ВСУ

Вечерта на 26 февруари президентът Зеленски в профил от поста генерал-майор Едуард Москалев, пълководец на Съвместните сили (военни интервенции в Донбас), който ръководеше военните интервенции от 15 март, като назначи на тази служба Александър Павлюк. Причините за сходни дейности не се изясняват.

Трябва да се означи, че генерал-майор Руслан Дзюба, заместник-командир на Националната армия, беше уволнен преди седмица. Твърди се, че повода са корупционните „ фокуси “ на последния, макар че самият Дзюба счита, че е бил отхвърлен заради нежеланието си да взе участие във образуването на така наречен „ Гвардия на наступа “, която да е готова най-вече за наказателни и филтрационни интервенции, по време на оповестеното нахлуване на ВСУ.



Уволнен Руслан Дзюба

В същото време преди няколко дни украински военни анализатори означиха, че в последно време Зеленски настрана и персонално приема отчети от командващите другите бойни зони.

Генерал-полковник Александър Сирски, главнокомандващ Сухопътните войски, дава отговор за Бахмутското направление.

За Угледарското - главнокомандващият Корпуса на морската пехота на Въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Юрий Содол.

За Северното и Киевското - генерал-лейтенант Сергей Наев.

За Южното - командирът на оперативно-стратегическата формация на войските " Таврия " бригаден военачалник Александър Търнавски.

По мнението на украинските анализатори, Зеленски се нуждае от подобен персонализиран метод, с цел да свърже триумфите или неуспехите (които към момента са по-актуални) с съответните фигури на командирите.

Това ще разреши да се минимизира осведомителният негатив от възможното оттегляне на въоръжените сили на Украйна в редица региони и предаването на Бахмут. Тоест " козлите на изкуплението " към този момент са вкарани в „ кошарата “.

От друга страна, канцеларията на президента е наясно със обстановката с укрепването на „ военната съпротива “, за наличието на която свидетелстват изказванията на редица известни офицери и полеви командири, като Максим Жорин, който се бие в Бахмут с актуализирания Азов, неразрешен в Русия.

Освен това спорът сред военните и „ 95-и квартал “ стана предмет на публикация на японския политолог Акихиро Матоба в Yahoo News Japan, където той написа, че неуспехите на фронтовете утежняват връзките на Зеленски с армията, както и предмет на специфични срещи на разнообразни представители на Съединени американски щати с първите лица на Украйна във връзка с фигурата на Залужни.



Генерал Сирски по време на малко посещаване в Бахмут на 26 февруари

Както знаете, Ермак (а затова и Зеленски) залага на Сирски, който желаят да видят на мястото на главнокомандващия. Конфликтът обаче се изостри след невъзможността на Офиса на президента да се отърве от крадливия министър на защитата Алексей Резников, чийто пост можеше да бъде ангажиран от Залужни, освобождавайки мястото си за Сирски.

Сега спорът придобива от ден на ден и повече предизборни политически черти и Зеленски би трябвало да позволи проточилия се неуспех с Бахмут, който Залужни предлага да съобщи, а Сирски получи заповед да задържи града и убеждава сътрудниците си, че не счита, че тактическата среда на Бахмут съставлява опасност за въоръжените сили на Украйна, като подсигурява, че той ще може да сътвори кулоар на юг от града за доставяне на групировката на ВСУ.

Възможността за връзки с града, Сирски потвърждава с персоналните си визити, които прави за малко време за запознаване с оперативната конюнктура.

„ Сепарирайки “ направленията на командване, Зеленски освен им връчва лична отговорност, само че и ускорява самостоятелната си работа с всеки командващ, като отчасти ги лишава от връзка с главнокомандващия Залужний.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР