Вечерното шоу на Слави Трифонов започва на 4-ти ноември по

...
Вечерното шоу на Слави Трифонов започва на 4-ти ноември по
Коментари Харесай

7/8 неизвестни

" Вечерното шоу на Слави Трифонов " стартира на 4-ти ноември по личната му телевизия 7/8 TV

© Юлия Лазарова Секретно. В този жанр тв водещият Слави Трифонов учреди партията си и сглобява малкия екран си. След няколкомесечно неявяване от екран той към този момент е притежател на " Тв Стара Загора " и разгласи завръщането си пред фенове при започване на ноември. И толкоз. Без въпроси от медии и с режисирано изказване по тематиката във Фейсбук. А всички незнайни с математиката по какъв начин и до какъв брой фенове ще доближава, какви ще са рекламният модел и нужният бюджет и финансиране най-малко за първите месеци остават без отговори.

Епизод 1: Покупка

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики За купената телевизия се чу импровизирано, и то още през септември, а се оказва, че договорката е от началото на октомври. Тогава в Търговския указател Слави Трифонов е вписан като краен притежател на старозагорското сдружение " Статис ", което има регистрация за кабелна телевизия с народен обсег на име " Тв Стара Загора ". Сменен е съветът на шефовете на компанията, а като членове в него са записани хора от екипа на водещия. Сред тях са Евгени Димитров-Маестрото, който ръководеше бенда в " Шоуто на Слави ". Той е и шеф на новия канал, който напълно скоро ще промени името си и ще се споделя - 7/8 TV. В съвета на шефовете влизат още Ася Тодорова (до наскоро основен продуцент в " Шоуто на Слави " - бел. ред.) и Диана Младенова (изпълнителен продуцент). Цената на договорката за " ТВ Стара Загора " не е посочена, само че импровизирано на пазара се твърди, че е към 500 хиляди лева Трифонов е придобил малкия екран от юриста Дамян Георгиев. Променен е и адресът: той към този момент не е в Ст. Загора, а в София на бул. " България " 1, НДК, зала 12. Същата постройка, в която е и офисът на bTV, само че на този адрес има регистрирани доста компании. Там е и офисът на компанията на Трифонов " Седем осми ".

Епизод 2: Вечерно шоу

Програмата на новия канал 7/8 TV ще се снима в София. Слави Трифонов и екипът му имат контракт с " Доли медиа студио ", които разполагат със собствен съвременен студиен комплекс в квартал " Левски Г ". Оттам преди години излъчваше каналът на Цветан Василев TV7.

От 4 ноември Трифонов още веднъж ще е в ефира на личен канал и ще води " Вечерното шоу на Слави Трифонов ", което ще стартира всяка делнична вечер в 22 часа. И това е всичко, което се афишира публично. Слави Трифонов заобикаля директен допир с публицисти и не е отговарял на въпроси. Същото важи и за сценаристите му.

Новият ефирен план ще стартира с петчасова лична стратегия, която ще се излъчва всеки работен ден от 19 до 24 часа, бе оповестено в излъчено във фейсбук изявление. " Избрахме да стартираме основаването на стратегия в праймтайма, тъй като тогава хората гледат най-вече телевизия ", съобщи Трифонов. И добави: " Ще заложим на ентъртейнмънт и свободно изразено мнение. "

Водещият към този момент е приказвал с няколко публицисти, които да развият свои рубрики. Сред поканените по информация на " Капитал " са били Миролюба Бенатова, Милен Цветков, Валя Ахчиева, Иван Гарелов. До момента само Бенатова написа във Фейсбук, че е имала среща с шоумена и партиен водач, само че не е приела поканата му.

Секунди за реклама

Телевизията ще се устоя от реклама, сбит е Трифонов. Тарифата и обещаваният зрителски интерес не са известни. Евгени Димитров прави срещи с шефовете на водещите медиа организации на пазара, с цел да разиска с тях по какъв начин ще работят и по какъв начин ще набират рекламодатели през тях. Четири организации потвърдиха пред " Капитал ", че такива срещи са се състояли, само че към този момент се въздържат от коментар, с цел да видят каква стратегия ще предложи екипът на малкия екран.

Според Светослав Дъбов от организация Argent основаването и налагането на нов ефирен канал през 2019 година е скъпо и рисковано начинание. " От една страна, размерът на тв рекламния пазар е забележителен (240 млн. лева съгласно БАКА за 2018 г.), от друга - това е зрял пазар с доста и одобрени играчи и е мъчно да се откри незаета ниша. От трета страна, има мощни телевизионни групи, които взимат лъвския къс от рекламните бюджети за телевизия ", обръща внимание Дъбов.

Със сигурност това, че Слави Трифонов ще е лице на водещото предаване на малкия екран, е най-силният й коз. От екипа на шоумена настояват, че двата плана - телевизионният и политическият, ще са самостоятелни един от различен, само че това изказване ще би трябвало бъде потвърдено и на процедура.

" Най-големите рекламодатели заобикалят политическата обязаност и най-малко първоначално e допустимо някои от тях да се въздържат от реклама в 7/8 TV. Така или другояче тези компании имат годишни покупко-продажби с телевизионните групи, в които популяризират, т.е. техните телевизионни бюджети за 2019 година от дълго време са разпределени ", разяснява Дъбов. Той е безапелационен, че рекламодателите са внимателни, когато става въпрос за нова медиа.

От организациите въпреки всичко имат и положителен ъгъл: ще има и такива рекламодатели, които ще се възползват от неналичието на рекламен звук и от опцията да бъдат измежду първите, което ще им обезпечи добра " видимост " измежду феновете на канала.

Трите Х

Слави Трифонов разгласи, че няма да разчита на пийпълметричните организации ГАРБ и " Нилсен ": " С цялото ми почитание към тези организации, аз съм абониран и за двете – ГАРБ, организацията, която мери bTV, дава по-висок рейтинг на bTV, а тази, която мери " Нова ", дава по-висок рейтинг на нея. Това е все едно по едната телевизия да споделят, че мачът е извоюван от ЦСКА, а по другата - от " Левски ". " Затова шоуменът обмисля различен вид – да желае систематизирани данни от огромните снабдители на ефирен сигнал, като е сключил и контракт със социологическата организация " Галъп интернешънъл " за пийпълметрия.

" Нишова, още повече новостартираща телевизия, мъчно би могла да промени статуквото ", разяснява Светослав Дъбов от Argent. По думите му разликите в данните на двете пийпълметрични системи са доста по-големи от статистическата неточност, като това най-вероятно се дължи на употребяваните извадки. " Въпреки това данните от пийпълметричните системи са доста по-достоверни от тези от дневници да вземем за пример. Последните регистрират заявено, а не измерено с механически средства изразходване на телевизия ", сподели Дъбов.

Другата огромна незнайна е какъв брой е обезпеченото финансиране за начало - минимум за наем на студио и заплати на екипа. Поне във формата на шоуто по bTV той е бил от най-малко 100 души (дори да са на минимална заплата това значи годишен разход най-малко 1 млн. лева.). " Капитал " потърси шефа на новата телевизия Евгени Димитров, с цел да получи още информация за канала, само че той сподели, че няма какво да добави към към този момент излъченото изявление във фейсбук.

Другият проблем е, че малкия екран към този момент е невидима. В момента Димитров води и диалози с огромните кабелни и сателитни оператори каналът да влезе в пакетите им, защото до момента старозагорската телевизия не е влизала в главните им пакети. Вече са подписани контракти с А1, " Булсатком ", Vivacom, Net1, а 7/8 TV е поискала и 78 позиция в програмата им, разгласи Трифонов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР