Вечерен час от 19 до 5 часа въвежда община Мъглиж

...
Вечерен час от 19 до 5 часа въвежда община Мъглиж
Коментари Харесай

Очакват над 2000 работещи в чужбина да се завърнат в община Мъгли

Вечерен час от 19 до 5 часа вкарва община Мъглиж като част от ограниченията за предварителна защита против разпространяването на ковид. Пред Радио Стара Загора заместник-кметът Душо Гавазов заяви, че чакат към 2600 души, които са работили в чужбина, да се завърнат в общината. Това са главно фамилии от ромския генезис, работещи в Италия, Холандия и Испания,уточни той.
Според Гавазов локалните управляващи получават информация за прекосяването на  гранично-пропускателните пунктове на страната от такива лица със забавяне. " Има разминаване от към 72 часа. Ние ние получаваме информация 3 - 4 дни, откакто са се върнали към този момент на територията на общината и започваме да ги търсям. Но през това време те към този момент са създали много контакти, което ще докара до слагане на доста повече хора под карантина по-късно ", безапелационен е заместник-кметът на Мъглиж.
Припомняме, че преди 10 дни в инфекциозната клиника на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) " Проф. доктор Стоян Киркович " бяха превозени 3 деца от незабавния център в Казанлък. Тогава проби на малчуганите от мъглижкото село Зимница бяха изследвани за ковид от референтната лаборатория в Стара Загора, тъй като бяха контактували с непосредствен на фамилията, прибирал се от южната ни съседка Гърция. За благополучие те имаха негативен резултат. 
" НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 18 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР