Вече ви разказахме, че Tesla обнови Model S и Model

...
Вече ви разказахме, че Tesla обнови Model S и Model
Коментари Харесай

Tesla Model S и X самостоятелно включват на задна предавка

Вече ви разказахме, че Tesla обнови Model S и Model X. Моделите са съвсем непроменени на външен тип, само че получиха модифициран интериор и по-мощен електрически тракт. Оказа се още, че електрическите коли имат внедрена и една много необикновена функционалност: те могат независимо да включат задна предавка.

Най-забележителната иновация в интериора на освежените Model S и Model X е кормилото, който размени обичайното кормило. Феновете на марката показаха угриженост, че електрическите коли с подобен волан може да не бъдат пуснати на пазара, а също по този начин обърнаха внимание на неналичието на познатите контроли.
 Tesla Model S и X независимо включват на задна предавка

На въпрос по какъв начин колата се движи обратно, изпълнителният шеф на Tesla Илон Мъск отговори в своя Twitter акаунт. Той сподели, че с актуализацията колите са се научили да отгатват вярната посока на придвижване и автоматизирано да превключват сред режимите на придвижване. За задачата системата употребява данните на навигатора, както и тези от камерите, които „ виждат “ трудностите.

Възможността за ръчно превключване на задна скорост обаче към момента е оставена в електрическите коли. В случай на слаб GPS сигнал или при неприятно осветяване, лидерът ще може независимо да сменя предавката, употребявайки мултимедийния сензорен екран.

Подобно на новия персонализиран волан обаче, нововъведението може да се трансформира в проблеми за Tesla. Motor Trend към този момент се обърна към Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата (NHTSA) с въпрос дали е допустимо да се пусне на пътя автомобил без селектор на скоростите, само че към момента от изданието не са получили отговор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР