Вече си поговорихме за нещата, които козметичните компании предпочитат да

...
Вече си поговорихме за нещата, които козметичните компании предпочитат да
Коментари Харесай

С аромат или без: истината за козметиката с етикет “fragrance-free”

Вече си поговорихме за нещата, които козметичните компании избират да не споделят на потребителите си. Сега обръщаме внимание на надписа ” fragrance-free ” върху етикетите и какво значи той.

По ред аргументи може да ви се постанова да употребявате козметика без аромати, а може и просто да предпочитате такава.

Първото значимо нещо, което е добре да знаете за този вид козметика, е че надписът fragrance-free значи, че в продукта няма добавени аромати. Това не включва естествените аромати на дейните съставки. Ако да вземем за пример в продукта има лавандулово масло, само че няма добавени спомагателни аромати, то този артикул е fragrance-free, само че както сами се досещате ще ви мирише на лавандула.

Козметиката, която фактически няма никаква миризма се дефинира с термина unscented.

Или да обобщим по този начин – едното е без парфюми, само че може да има мирис, другото е напълно без мирис.

Експертите предизвестяват и да не се доверявате изцяло на натуралните аромати на етеричните масла. Те провокират алергии, изключително най-използваните в козметиката лавандула и роза.

Друг развенчан мит е терминът “хипоалергенен ”. Оказва се, че той се употребява в прекомерно необятни граници, а алергенните съставки варират според от организациите. Хипоалергенните артикули могат да подсигуряват единствено за най-известните и нездравословни съставки, не и за всички.

При всички положения, когато си купувате нов артикул е добре да тествате на дребен сектор от кожата и да извършите покупката, в случай че сте се уверили, че продуктът не провокира нежелана реакция.

Нямате право на неточности, когато избирате този бюти артикул
Антиейдж грижата, която няма да откриете в бурканче

Погрижете се за хубостта си, до момента в който сте в офиса

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР