Вече се знае, че портфолиото хибридни процесори на AMD в

...
Вече се знае, че портфолиото хибридни процесори на AMD в
Коментари Харесай

Хибридният процесор AMD Ryzen 3 3200U се появи в Geekbench

Вече се знае, че портфолиото хибридни процесори на AMD в най-близко бъдеще ще бъде разширено от семейството чипове Picasso. Както и при Raven Ridge, първи ще излязат мобилните централни процесори. Един от тях бе видян в базата данни на тестовия пакет Geekbench.

AMD Ryzen 3 3200U разполага с две процесорни ядра с поддръжката на многопоточна работа, 4 MB кеш памет от трето равнище и графика Radeon Vega 3. Базовата тактова периодичност на новия APU e 2,6 GHz. По този метод, новият чип се разграничава по излезлия по-рано Ryzen 3 2200U (2 ядра/4 потока, 2,5-3,6 GHz, Radeon Vega 3) единствено по малко по-високата работна периодичност.



Това приключване на информация демонстрира, че новото потомство хибридни процесори на Advanced Micro Devices няма да покаже значителен растеж на продуктивността, като компанията се е фокусирала върху подобряването на енергийната успеваемост. Според неофициални данни, хибридните APU Picasso ще се базират на микроархитектурата Zen+ и ще се създават посредством 12 нанометров софтуерен развой. Дебютът на новите хибридни процесори се чака в самото начало на идната година.

Ако обобщим, новият хибриден процесор ще предложи малко по-високи тактови честоти, по-ниска консумация на електрическа сила и осъвременен контролер на паметта.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР