Вече се провеждат експерименти с въвеждане на ДНК на тардигради

...
Вече се провеждат експерименти с въвеждане на ДНК на тардигради
Коментари Харесай

Експериментите с въвеждане на ДНК на тардигради в човешка ДНК

Вече се организират опити с въвеждане на ДНК на тардигради в човешка ДНК …Малките безгръбначни същества – тардигради (Tardigrada), могат да оцелеят във вакуум, при доста ниски температури и при радиация (HiddenTruth.site). Ако тяхната ДНК се вкара в човешката ДНК, то това ще помогне на хората да пътуват в Космоса безпроблемно.Според Space.com, това е доста необикновена концепция, която е препоръчана от американския генетик и биофизик Крис Мейсън, който работи в Медицинския лицей „ Уил Корнел “ в Ню Йорк.

 11 - Експериментите с въвеждане на ДНК на тардигради в човешка ДНК
Според Мейсън, единствено с гени от тардиградит, хората ще могат да колонизират Марс.Междупланетното пътешестване от дълго време е предпочитание на човечеството. През последните десетилетия изглеждаше, че може би полетите до Марс, Венера, Плутон и други, ще е безпроблемно. Откриването на извънредно нездравословно галактическо лъчение, което упражнява въздействието си даже през скафандрите и стените на галактическите кораби, докара откривателите до застой.
През лятото на 2019 година, Европейската галактическа организация (European Space Agency или ESA) изрази опасенията си от галактическата радиация и показа проекти за съставяне на огромен екип от учени, които да решат този проблем. Съобщено е, че даже по време на шестмесечно пътешестване до Марс, астронавтите минават 60 % от общата граница на допустимата доза радиация.Четете още: Трябва ли хората да обновяват телата си, с цел да оцелеят на Червената планета?Специалистът по радиация – Марко Дюранте, споделя:„ Само за един ден в Космоса ще получите същата доза радиация, която получавате на Земята за една година. “Тардиградите имат специфични протеини в ядрата на клетките си, които защищават организма им от радиация. Крис Мейсън и неговите сътрудници към този момент са почнали да учат разновидности за вероятното въвеждане на тези протеини в човешкото тяло.Също по този начин, съгласно генетиката, сходна технология може да защищити хората от въздействието на земната радиация. Включително в лекуването на хора от рак.

 22 - Експериментите с въвеждане на ДНК на тардигради в човешка ДНК
Въпреки, че опитите засягат етичните въпроси, Мейсън има вяра, че в случай че задачата бъде реализирана и с помощта на сходни интервенции човек може умерено да живее на Земята и на Марс, тогава това ще бъде етично целесъобразно …
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР