Вече се появяват парагрипни вируси, характерни за пролетта, а някои

...
Вече се появяват парагрипни вируси, характерни за пролетта, а някои
Коментари Харесай

Идват пролетните вируси, ето какви мерки да предприемете

Вече се появяват парагрипни вируси, присъщи за пролетта, а някои даже за лятото. Всички тези вирусни инфекции обаче не вършат затрудненията на грипа, нямат всеобщо разпространяване и по тази причина не се наблюдават по този начин строго от здравните управляващи, както грипът. Това сподели проф. доктор Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център за заразни и паразитни заболявания, пред bTV.

Имаме аденовируси, които водят до суха неприятна кашлица и хрема. Тези инфекции протичат една седмица. При 25% може да продължи две седмици, само че те не заплашват с затруднения здравето на индивида, увери той.

Според него една трета от случаите на болки в гърлото при възрастните хора се дължи на коронавируси през пролетния сезон.

„ Имаме доказателства за циркулация на такива вируси. Мерките, които могат да се вземат, са топли чайове и лимон” , сподели проф. доктор Кантарджиев, като добави, че е хубаво да се направи консултация с доктор.

По думите му към този момент излизаме от грипната зараза. След грипа се появиха доста случаи на синузит. Хроничният синузит се лекува с антибиотици, предписани от доктор, акцентира той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР