Вече са ясни кандидатите за министерските кресла в МВР, строителното

...
Вече са ясни кандидатите за министерските кресла в МВР, строителното
Коментари Харесай

Новите министри на Борисов

Вече са ясни претендентите за министерските кресла в Министерство на вътрешните работи, строителното ведомство и Министерството на превоза. Както бе оповестено на брифинг след съдружния съвет ГЕРБ - "Обединени патриоти ", това са надлежно Младен Маринов, Петя Аврамова и Александър Манолев. Какво знаем за тях?

Младен Маринов

е актуалният основен секретар на вътрешното министерство. Той е част от системата на Министерство на вътрешните работи от 1991 година. През 2014-а, по време на кабинета "Орешарски " става шеф на Столична дирекция на вътрешните работи. През май 2017-а бе назначен за основен секретар. Назначението бе направено с декрет на президента Румен Радев. Сега още веднъж с президентски декрет би трябвало да бъде отхвърлен от поста, с цел да бъде нараснал до вътрешен министър. Не се знае обаче дали тази процедура ще завърши до четвъртък, когато Бойко Борисов ще внесе кандидатурата му в Народното събрание.

Александър Манолев

все още е заместник-министър на стопанската система. През последните години той смени редица основни постове. Още при първото държавно управление на ГЕРБ Манолев беше назначен за ръководител на съвета на шефовете и търговски шеф на "Булгартабак холдинг " АД. По-късно - през 2015-а, стана заместник-министър на туризма. На това място обаче се задържа по-малко от година, защото се озова в Държавната организация за метрологичен и механически контрол. Бе определен за народен представител в 44-ото Народно заседание, само че като подобен той поработи единствено три седмици.

Манолев е приключил University College of London, Англия, компетентност "Икономика ". Специализирал е в Будапеща, в Прага и в Лондон в областта на вложенията и ръководството на европейски планове. Има професионален опит в региона на маркетинга. През 2004 и 2005-а е бил шеф "Интеграция и развиване " в застрахователното сдружение "Булстрад Виена Иншуранс Груп”, след това става изпълнителен шеф и член на съвета на шефовете на "Булстрад Здравно обезпечаване " АД. От декември 2006-а до края 2009-а работи като шеф на дирекция в "Мобилтел ". Заслужаваща внимание детайлност в биографията на Александър Манолев е, че татко му Димитър Манолев е някогашен кмет на петричкото село Кулата.

Петя Аврамова

е някогашен заместник-кмет на Враца и някогашен ръководител на локалния общински съвет. Депутат от ГЕРБ в последните три мандата на Народното събрание. В сегашния парламент е зам.-председател на Комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление и член на Комисията по енергетика. Справка в уеб страницата на законодателния орган демонстрира, че Аврамова е взела участие в правенето и внасянето на 8 законопроекта. Участва в парламентарните групи за другарство с Англия, Португалия и Япония. По специалност е инженер.

Предстои да разберем дали Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски ще се върнат в Народното събрание като редови депутати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР