Вече с обвинения са всички арестувани вчера за разпростанение на

...
Вече с обвинения са всички арестувани вчера за разпростанение на
Коментари Харесай

Арестуваните за детското порно – вече с обвинения

Вече с обвинявания са всички задържани през вчерашния ден за разпростанение на детско порно. Това стана ясно от изявление пред Българска национална телевизия на говорителката на основния прокурор Сийка Милева.

Всички 13 души са подведени под отговорност. Те са арестувани за до 72 часа и прокуратурата ще им желае непрекъснат арест, заяви Сийка Милева.

Тя изясни, че все още не може да каже дали на фрагментите има българчета. Чакат се експертизи, които да открият това. По първични данни децата са от някогашните руски републики.

Тя подсети, че измежду арестуваните има водач, IT експерти, притежател на компания за недвижими парцели. „ Това са мъже с положителни специалности и приходи, половината са женени “, подсети тя.

И още веднъж настоя за по-сурови санкции за сходни закононарушения. В момента законът планува до 6 години затвор и санкция до 8000 лв..

Акцията против закопчаните беше в петък. Всички арестувани са на възраст сред 30 и 45 години. Всички те са материално обезпечени.

Проверява се дали един от задържаните не е опитвал да посегне на дете, той е живял покрай сиропиталище.

В акцията участваха над 30 следователи, над 30 служители на реда от отдел „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП и над 60 жандармеристи. Сред задържаните има водач от нискотарифна компания, както и притежател на магазин.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР