Вече преполовихме годината и спокойно мога да продължа традицията от

...
Вече преполовихме годината и спокойно мога да продължа традицията от
Коментари Харесай

10-те най-влиятелни поп-фолк изпълнители на 2013 г.

Вече преполовихме годината и умерено мога да продължа традицията от предходната и да отбележа кои са изпълнителите, които се подреждат измежду най-влиятелните в поп-фолка. Естествено извадката не е представителна и не отразява цялата година, само че това и не е моята цел. На база на интензивността им от началото на годината, от достиженията на творенията им в класацията на Меломан.бг, гледаемостта на клиповете в YouTube изведох 10-те най-изявени и харесвани. Най-популярния род продължава да се трансформира и развива. А съгласно изявленията на някои „ експерти “ даже щял да изчезне. Съмнявам се, че това ще стане, само че не може да не се означи смяната.

Или по-друг метод казано, че съществува някакъв тип рецесия и във фолк средите. Липсата или по-малкото участия при някои, издаването на единствено по една ария на година, неналичието на национално турне през лятото за поредна година – всичко това приказва в действителност за проблеми в сектора. Но видяно въпреки това, това е естественият асортимент – който не може да се оправя и не е задоволително атрактивен, отпада. И няма потребност да се върви по медиите и да се „ плаче “ в изявленията какъв брой мъчно било, по какъв начин нямало пари за композитори и текстописци, а пък клиповете какъв брой били скъпи, а в това време някой с лека ръка оплювал труда им. Ами естествено! Като не става, за какво да се лъжем и ласкаем!

Не мога да не отбележа и обстоятелството, че може би на никое място по света няма лейбъл, който да дава екслузивитет за лъчение на продукцията си единствено по една радиостанция или ефирен канал! За да се разпространява една продукция тя би трябвало да е налична за всички медии, които желаят да я пуснат. Иначе „ най-хубавите “ композитори – Кости и Оцко са в пика на творчеството си. Дано и някой различен скоро успее да се причисли към тяхната компания, че става доста еднакво.

От миналата година измежду 10-те липсват:
Константин , който продължава да е всеобщ любим, само че все по-рядко се чува нещо ново от него.
Емануела , която неотдавна издаде нов албум, само че в последно време нещо не и доближава да бъде измежду най-хубавите.
Глория – продължава да има многочислени фенове, които чакат нещо мощно и настоящо от нея.
Азис , макар че песните му имат стотици хиляди гледания, сега той не е фактор във фолка, а известна персона.

Ето и 10 от най-влиятелните и харесвани поп-фолк реализатори през 2013 г.

1. Галена

Безспорният номер едно. Супер-хита й „ Пак ли “ се задържа близо 6 месеца в класациите и към един месец като номер едно. Песента „ Vatreno, vatreno “, в която партнира на MC Stojan и с която потвърди, че може да пее добре и на сръбски, има близо 1,8 милиона гледания в YouTube. Като подарък за рождения си ден изпълнителката получи баладата „ Истински щастлива “, която също съумя да пожъне триумфи. Галена показа и фолклорната комбинация „ Ранена птица “. Последното и парче „ Дай ми “ пък се трансформира в един от шлагерите на лятото.

2. Анелия

Изпълнителката на 2012 година сполучливо пази купата си и вади единствено шлагер след шлагер от началото на годината. След като „ Виж ме в този момент “ се разноски на челните места в класациите при започване на годината, Анелия опитва и съумя с денс-поп звученето на „ Аз и ти “. „ Искам те, обезумявам “ е измежду най-хубавите колаборации на изпълнителката и се трансформира в един от шлагерите на лятото.

3. Андреа

Както постоянно една от най-активните, Андреа не стопира да опитва. Дуетът и със сръбския реализатор Cvija „ Pozovi me “ има над 3 милиона гледания в YouTube. Говореше се и за дует с Индира Радич, който обаче по този начин и не чухме. Но за сметка на това русата упоритост извади поп-фолк парчето „ Лош воин “, денс-поп сингъла предопределен за интернационалната сцена „ Hayati “ и RnB-то с Honn Kong “Без окови “. През август чакаме и новото „ Никой различен “ по музика на Кости Йонита.

4. Преслава

Преслава продължава да бъде измежду любимците на поп-фолк почитателите и блестеше измежду треньорите в музикалното риалити „ Гласът на България “. За сметка на това не чак толкоз хитово-активна. От началото на годината от нея чухме „ Ти да видиш “, която не бе клипирана, а неотдавна излезе и „ Скоро “.

5. Емилия

Преди броени дни дебютира третият сингъл на Емилия от началото на годината – баладата „ Ако си звезда “ по музика на Артан Кастрати, която се обрисува като предстоящ шлагер. Като такива пък се затвърдиха „ Кукла “ и „ Ти си ми “, които бяха измежду любимците на поп-фолк феновете през последните месеци. Преди към два месеца пък, за феновете на фолклора, изпълнителката показа песните „ Сине “ и „ Откраднато сърце “.

6. Джена

След сполучливата 2012 година и положителния албум, Джена и през 2013 година продължава да е измежду любимците на публиката. От началото на годината чухме „ Истината “, която съумя да стигне до челните места в класациите, и един от шлагерите на лято’13 – „ Кой ме събра с тебе “.

7. Алисия

Името и е измежду най-споменаваните в жълтите и светските медии, което не пречи да е измежду най-активните и хитови изпълнителки. От началото на година, като се изключи че се раздели с Ники Михайлов, Алисия съумя да сътвори три шлагера – „ Мистър неверен “, „ Познавам ли я “ и „ Официално непозната “.

8. Цветелина Янева

След като издаде суперуспешен албум – „ Мога отново “ в края на предходната година, през тази Цветелина Янева клипира и показа новите песни от него. Това я сложи измежду най-актуалните реализатори от началото на годината, а видеото на „ Счупени неща “ провокира огромен интерес в мрежата.

9. Мария

Преди време Мария спря участията си по клубове и с тази крачка, говореща за финансова обезпеченост, си завоюва много злобни мнения. От мен пък има възторженостти, тъй като, с цел да бъдеш същинска звезда не би трябвало да си на една чаша разстояние във всяка дискотека в Студентски град или провинцията. Е, несъмнено, в случай че можеш да си го позволиш. От началото на година от нея чухме: „ Мен избра “, „ Брала мома ружа цвете “, „ Лошо правиш “ и най-новото „ Любими ръце “, които като се изключи фолклорния пърформанс са дело на румънския композитор и продуцент Кости Йонита.

10. Крум

И, с цел да има мъжко наличие ;), Крум застава измежду 10-те. И не несправедливо. С два шлагера от началото на година – „ Отровна “ и „ Остани “, той съумя да се вреди измежду най-хубавите. възторженостти за него, че откакто смени лейбъла звучи по-добре, а не като лигава еднодневка. Вече е реалност и най-новият му план – дуетът с Ани Хоанг „ Целувай и хапи “, който макар заглавието има не толкоз поп-фолк звучене.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР