Вече повече от месец структури на изпълнителната власт бавят издаването

...
Вече повече от месец структури на изпълнителната власт бавят издаването
Коментари Харесай

В оръжейния завод „Емко“ подозират опит за саботаж

Вече повече от месец структури на изпълнителната власт бавят издаването на експортни позволения за пазари на НАТО, макар че са изпълнени всички законови условия, че е в ход осъществяването на подписани контракти и са минали приемните процедури от купувача.
За това сигнализира в свое писмо управлението на оръжейния цех „ Емко “. То е адресирано до премиера Бойко Борисов, президента Румен Радев, както и до основния прокурор Иван Гешев, защото има подозрения за закононарушения.

Според " Емко " провалянето на износа на готовата продукция ще нанесе огромни вреди във времена, " когато се борим за всеки лев, за всеки служащ ". Това ще са отрази тежко на стопанската система на цели градове и изключително на Трявна и на Монтана, сигнализират мениджърите. Те приканват да не се повтарят събитията от 2017 година, когато стотици оръжейници излязоха на митинги.

" Фактите за продължаващия бойкот на износа на подготвена продукция на нашите фабрики бодат очите. За предприятията от групата " Емко " явно се повтаря сюжетът от лятото на 2017 година, когато противозаконните дейности на представители на властта на най-високо равнище доведоха до всеобщи митинги на нашите служащи, до големи материални загуби за българската страна и до компрометиране на позициите на българската отбранителна промишленост на обичайни пазари ", написа в писмото.

Оттам допълват още: " Дали това е резултат от външен напън, който пред последните години се усещаше изключително мощно, дали е резултат от персонални и групови ползи в България, или комбиниране на двете оставяме на преценката на органите на властта, които би трябвало да се грижат за опазването на предприятията от стратегическия лист, както и за използването на законите на България ", пишат шефовете на " Емко ".

Припомняме ви, че притежател на „ Емко “ е предприемачът Емилиян Гебрев, против който имаше опит да бъде токсичен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР