Вече от 55 години в дните преди Великден Дитер Мелцер

...
Вече от 55 години в дните преди Великден Дитер Мелцер
Коментари Харесай

По Великден: моторизиран заек обикаля Германия

Вече от 55 години в дните преди Великден Дитер Мелцер от градчето Хиршфелд във федералната провинция Бранденбург има корав ангажимент - той облича плюшен заешки костюм, яхва остарелия си зелен мотор с ремаркето и потегля на път: раздава сладкиши, бонбони и дребни дарове на пациентите в лечебните заведения, на хората в домовете за възрастни и на децата в детските градини.

В тефтерчето на Дитер Мелцер има към 35 адреса. Най-далечната болница, до която му се е налагало да пътува със своята машина от 1959-а година, е на над 70 километра от Хиршфелд - в град Котбус, на границата на Германия с Полша. Но е подготвен да преодолее това разстояние поради тези, които чакат чудесата по Великден. " Всеки път не им се желае да ме пуснат ", споделя той за дребните пациенти, които са във екстаз от същинския великденски заек.

74-годишният Мелцер няма никакво желание да приключва великденските си обиколки, счита и в бъдеще да продължи да радва децата и възрастните със своите визити. Но не е да не мисли на кого ще остави задачата си - от 34 години той разнася подаръците дружно с щерка си Карина. Той се надява, че когато към този момент няма да може да кара мотора, ще го размени внукът му. И децата в покрайнините безусловно ще дочакат великденския заек с подаръците.

Вижте и тази изложба на Дъждовни води: 

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР