Вече над 4,3 милиона са заразени с коронавирус по света,

...
Вече над 4,3 милиона са заразени с коронавирус по света,
Коментари Харесай

4 страни в Европа дали 3/4 от жертвите от вируса

Вече над 4,3 милиона са инфектирани с ковид по света, сочи последната равносметка на организация Ройтерс.

Почти 3/4 от жертвите в Европа са във Англия, Италия, Испания и Франция. Старият континент обаче продължава внимателно да разхлабва ограниченията.

Италианският министър председател Джузепе Конте се разгласи срещу двустранни туристически съглашения сред обособени членки на Евросъюза като риск за Общия пазар.

Англия внимателно стартира разхлабване на рестриктивните мерки. Хората, които не могат да работят от у дома, са призовани да се върнат на работа. В останалата част от Англия ограниченията против ковид остават в действие.

"Забелязва се, че в други страни, където ограниченията се разхлабват, има нов растеж на инфектираните. Това е ясно предизвестие за нас да не действаме преждевременно и неразумно ", сподели министър председателят Борис Джонсън.

Испанските управляващи възнамеряват да оставят границите си затворени за съвсем всички идващи от чужбина до юли.

От събота Германия стартира да подвига граничния надзор с упоритостта свободното придвижване да се възобнови доникъде на юни. Канцлерът Меркел предизвести сънародниците си да не слагат под риск постигнатото до момента с безконтролно държание. "Ще бъде депресиращо, в случай че би трябвало да се върнем към рестриктивните мерки, които желаеме да оставим зад нас, тъй като желаеме прекалено много, прекомерно бързо ", предизвести Меркел.

След месец Австрия ще отвори границите си с Германия, Швейцария и Лихтенщайн. "Що се отнася до други страни като Италия, обстановката е доста проблематична. Броят на инфектираните остава доста висок, както е във Франция и Испания. Така че няма проекти за скорошно отваряне на тези граници ", безапелационен бе Курц.

Франция резервира граничния надзор с Германия до 15-ти юни. Има известни облекчения за хора, които пътуват постоянно.

Училищата в Италия остават затворени до септември. Полша отваря заведения за хранене и фризьорски салони на 18-ти май, само че резервира прецизен граничен надзор до 12-ти юни.

Русия спря потреблението на машини за обдишване, лично произвеждане, след подозрения, че тази техника е провокирала болничен пожар с пет жертви в Санкт Петербург.

Същият модел е изпратен и в Съединените щати. Сега и американският регулатор съобщи, че страната няма да употребява пратката, която на склад.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР