Вече на всички ни е пределно ясно, че няма много

...
Вече на всички ни е пределно ясно, че няма много
Коментари Харесай

Huawei, САЩ и новият удар срещу китайската компания

Вече на всички ни е пределно ясно, че няма доста обич сред Съединени американски щати и Huawei, като редицата рестрикции, които бяха наложени предходната година доведоха до това китайският производител да изостави екосистемата на Гугъл.

Оказва се обаче, че на управляващите в Съединени американски щати това надалеч не им е задоволително, тъй като се появиха информации за още ограничавания и пречки, които следва да бъдат въведени.

Според Reuters, администрацията на Доналд Тръмп е на път да промени разпоредбите и задграничните компании, които употребяват американско съоръжение за произвеждане на чипове, ще би трябвало да получат лиценз от Съединени американски щати, преди да доставят избрани чипове на Huawei.

По този метод се цели да бъдат понижени продажбите на чипове, които компанията Taiwan Semiconductor Manufacturing Co реализира към китайския производител.

Не е ясно дали Тръпм ще подпише тези промени, само че в случай че това се случи, повече американски компании ще пострадат в сравнение с Huawei. Според комерсиалния юрист Дъг Якобсон, китайската компания релативно бързо ще сътвори лична верига за доставки на чипове.

Якобсон счита, че Huawei ще успее да откри опция, която пък ще липсва при доста американски компании. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР