Вече може да се прави проверка за връчени и невръчени

...
Вече може да се прави проверка за връчени и невръчени
Коментари Харесай

Вече подаваме декларации за изгубени документи и онлайн

Вече може да се прави инспекция за връчени и невръчени фишове, наказателни постановления или съглашения и жителите да ги заплащат онлайн без начисляването на спомагателни такси. За облекчение на ползвателите, тези информации ще могат да се вършат по разнообразни критерии – ЕГН, номер на персонална карта или удостоверение за ръководство.

 

Предвидена е опцията жителите да могат да попълнят и подават по електронен път декларация за изгубени, откраднати, развалени и унищожени документи за идентичност. Разработени и интегрирани са електронни услуги, свързани с контрола на общоопасните средства, включително издаване на позволения за придобиване по завещание от физически и юридически лица с нестопанска цел на взривни субстанции и пиротехнически произведения № 777 в ИИСДА.

Автоматизирането на процесите по даване на услуги за потребителите основава опция за обезпечаване на електронен продан на информация сред жителите, бизнеса и структурите на Министерство на вътрешните работи и извършва условията на Закона за електронно ръководство и европейските стандарти на работа.

Към момента се правят проби на системата и е належащо софтуерно време до въвеждането в употреба на пълната  функционалност на надградените услуги. До приключването им са вероятни краткотрайни неудобства при работа с Портала за електронни административни услуги на вътрешното министерство.

Припомняме, че Порталът за електронни административни услуги (ПЕАУ) на Министерство на вътрешните работи е построен през 2015 година в границите на план по Оперативна програма „ Административен потенциал “. Тогава той започва с предлагането на 34 административни услуги. В интервала 2020 – 2021 година той е надграден и в него са интегрирани нови 20  електронни административни услуги

Настоящото развиването на ПЕАУ е осъществено в интервала февруари-ноември 2023 година по контракт с предмет “Развитие на Портала за електронни административни услуги (ПЕАУ) на Министерство на вътрешните работи. Разработване и осъществяване на електронни административни услуги по посоки БДС, Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) и “Пътна полиция “, повишение степента на рационализиране на софтуерния развой в служебната част (бек-офис) на ПЕАУ “, по Оперативна стратегия “Добро ръководство “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР