Вече лирата е под 0,60 лв. Турция е дестинация, известна

...
Вече лирата е под 0,60 лв. Турция е дестинация, известна
Коментари Харесай

Турски търговци избухнаха: Българи, лирата е с невиждан срив, атакувайте ни! 

Вече лирата е под 0,60 лева

Турция е дестинация, известна с гостопримеството си и положителните търговци, които умеят да печелят клиента. През последните дни лирата напълно се срина – до 0,56 лева, само че вместо да се оплакват, те съумяха още веднъж да извадят дивиденти от това. 

В обществените мрежи самите търговци са оповестили цената на турската валута и канят всички българи през почивните дни да посетят южната ни съседка за пазар.

„ Комшу, при нас е на ниска цена и качествено. По пазарите ни има всичко – от гащи до абитуриентски рокли. Храната ни е най-вкусната, а в питателните магазини ще напълните торбите за двойно по-малко пари, в сравнение с в България “, написа един търговец в група за вземане-даване за българи в Турция. Мъжът прецизира, че има магазин за билки и здравословни артикули в Одрин, само че задачата му не е да печели, а да покаже гостоприемството си. 

В Одрин съботният ден е съвършен за разходки. Синият пазар, обичан на българите, работи точно на следващия ден, а там, както знаете, може да откриете всичко на сносни цени. 

В полемиката под поста му се включва различен, който има магазин за завеси в Люлебургас. Търговецът предложил най-качествените завеси в цяла Турция, а цената им била за всеки джоб, хвали се той. 

„ Лирата е доста евтина, идвайте на пазар при нас, възползвайте се “, пишат още хората. 

Действително това е исторически срив на турската валута. Българите избираме да вървим на пазар в южната ни съседка, макар че поради инфлацията съвсем всичко нарастна двойно. Хората, които постоянно посещават околните гранични градове, споделят, че излиза по-изгодно, а стоките са по-качествени. 

„ Освен това си вършим и една хубава разходка, хапваме вкусна храна и пълним хладилниците за по-малко пари “, споделят още те.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР