Вече караме втора петилетка, откакто Бойко Борисов аристократично номинира Цецка

...
Вече караме втора петилетка, откакто Бойко Борисов аристократично номинира Цецка
Коментари Харесай

Васко Терзиев – Цецка Цачева в панталони

Вече караме втора петилетка, откогато Бойко Борисов аристократично номинира Цецка Цачева за президент и хариза изборната победа на генерала с огромните уши, дето го познаваха единствено трима летци, Леонид Решетников и 5-6 по-засукани секретарки, отпред със смуглата Деса. Опасявам се, че в ход е подобен сюжет, единствено че този път мъдрецът от Банкя е от другата страна на уравнението. Няма по какъв начин другояче да си обясня номинацията на Васко Извинението за кмет на София, с изключение на като част от лелеяното от Христо Иванов неписано „ съдружно съглашение “. Явно там е контрактувано София да остане още един мандат в ръцете на ГЕРБ.

Преди да ме обвините в интрига, се замислете виждали ли сте в миналото по-катастрофална предизборна акция от тази на Васил Терзиев. Даже фъфленето на Лозан Панов, който преди вота за държавен глава се показа като аутист от долната част на спектъра, изглеждаше по-достойно. Тук от първия ден започнахме с извиненията, с мрънкането, с късането на ризи, с катарзисите. Посланията за бъдещето на София се свеждат до края на 80-те години, опашките за кисело мляко, бабата на Кирил Петков, вуйната на Асен Василев и пра-чичото на Борис Бонев.

След Майката на нацията Цецка Цачева имаме към този момент и Баткото на София – Васил Терзиев. И двамата са самоизградили се персони – лелята от село Драгана приключила Рабфак и станала партийна секретарка, Васко избутал АУБГ и се трансформирал в Ай Ти колос макар напъните на половин дузина ченгета в личното му семейство да го създадат я полицай, я митничар, я шеф на „ Пристанище Варна “ или „ Летище София “.

Знам на кого изпитвам завист в този миг. На Георги Георгиев от СОС, който към този момент се вижда в креслото на Йорданка Фандъкова. Сигурно след работно време го опитва дори дали му е комфортно. Може и някоя пура да припали, в случай че не го спипат от ХЕИ като Иван Гешев. Остава му да пребори двама-трима маргинали като Ванчето Григорова, Тити Папазов, диджей Ради, или който различен отпадъчен публичен фураж реши да се опитва в борбата за кметското място и е негов ред. Такъв подарък не е получавал и от мама и тате като е изкласил юридическия факултет.

И до момента в който Георги обикаля кварталите, Терзиев ще прави лустрация. Жалко единствено, че изпусна за няколко дни Анжел Вагенщайн. На остарелия шумкар щеше да му пристигна добре на 100 години да му забранят да заема публични длъжности, таман се е готвел за някоя, сигурен съм. Я щеше да поеме АЕЦ Козлодуй, я завода за парацетамол в Дупница. И ще прави Васко музей на комунистическия режим – това е хитра концепция. Ще може да изложи нагана на дядо си, медалите на чичо си и татковите си гащи, вместо да ги пуска по ибей за жълти стотинки.

Абсурдната кандидатура на Васил Терзиев е неуспех с предупреден край, щастлива злополука по Зорба Гърка. Вероято инженерствана по време на следващия мрънкащ гастрол на Христо Иванов в другарски и не толкоз другарски парламентарни стаички. Самият той от много време загатва за изуването на гащите с опитите си за размиване на морално-етичните правила на десния електорат, като ги трансформира в тесногръд спор. Честито на ГЕРБ и „ довиждане “ на Баткото на София. Наесен може да се реалокира на село при Цецка Цачева, там се живее еко, био и хипстърски, ще му отива.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР