Вече и официално: Върховна касационна прокуратура е изпратила официално искане

...
Вече и официално: Върховна касационна прокуратура е изпратила официално искане
Коментари Харесай

Чрез МП: Прокуратурата поиска данни от САЩ за санкционираните по Магнитски

Вече и публично: Върховна касационна прокуратура е изпратила публично искане до Департамента по правораздаване на Съединените американски щати да й бъде предоставена информацията, на база на която се основават последните наказания, наложени по Глобалния закон Магнитски, написа.

Писмото е изпратено посредством Министерство на правораздаването.

В прессъобщението на ВКП се показва, че информацията е поискана по отношение на формирани инспекции и след самосезиране от страна на Прокуратурата на Република България (ПРБ) след оповестените наказания на Службата за надзор на задграничните активи (ОРАС).

" Именно оповестената от способените управляващи на Съединени американски щати информация е основанието за предприемане на дейности от страна на Прокуратура на Република България, според нейните пълномощия. "

Проверката в българската прокуратура се извърша с оглед събиране на данни за осъществени закононарушения от българските жители по българския Наказателен кодекс. Ако бъдат открити данни за такива закононарушения, те биха попаднали в обсега на Конвенцията на Организация на обединените нации против корупцията.

Информацията на способените американски управляващи би помогнала за изясняване на предмета на формираните инспекции и за вероятно бъдещо наказателно следствие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР