Вече готов списъкът с въоръжение, което България трябва да предостави

...
Вече готов списъкът с въоръжение, което България трябва да предостави
Коментари Харесай

Артилерийски оръдия, средства за отбрана, снаряди и муниции: България е готова с военната помощ за Украйна

Вече подготвен описът с въоръжение, което България би трябвало да даде на Украйна, оповестява БНР  от чудесно осведомен източник. Парламентът даде едномесечен период на отбранителното министерство да изготви листата.

Избраният за помощ на Украйна вид ще е класифицирана информация. Но решението би трябвало да мине през държавното управление и Народното събрание.

Според Тодор Тагарев – боен специалист и някогашен длъжностен защитителен министър, България към този момент има процедура със съглашения за военна помощ за силите за сигурност на Афганистан.

" И единствено по едно от тях ние сме изпратили стотици тонове помощ с леко въоръжение и муниции за леко въоръжение, минохвъргачки, такива неща. Но с такива тонове, без да има парламентарно решение, без да има парламентарен напън. "

А решенията министерството на защитата е вземало единствено.

Още през февруари военните пък са имали подготвеност да кажат какво могат да дадат на Украйна. Но към това време действаше решението единствено за военно-техническа помощ.

До момента се знае, че пратката ще пътува за Украйна с " над 9 от огромните " самолети американски Боинг С-17. По думите на украинския дипломат у нас Виталий Москаленко описът е дълъг и сериозен. Това са артилерийските оръдия, средства за защита, снаряди и боеприпаси.

България няма по какъв начин да даде комплексите C-300 поради потребностите за защита на стратегически обекти у нас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР