Вече е ясно как ще си разпределят отсечките на 49-ото

Вече е ясно как ще си разпределят отсечките на 49-ото ...

Ето как Димитър Илиев и Крум Дончев си поделиха отсечките за рали България.

Вече е ясно как ще си разпределят отсечките на 49-ото рали България две от най-големите звезди на състезанието – Димитър Илиев и Крум Дончев. Двамата са двукратни победители в надпреварата, а общо притежават дузина шампионски титли, като едва преди десетина дни решиха да участват заедно в тазгодишния старт. Те ще се състезават с Mitsubishi Lancer Evo IX и ще си разменят местата на пилот и навигатор.
Ето как точно си разпределиха задачите легендарните пилоти:

В първата отсечка – суперспециалния етап в курорта "Албена" зад волана ще седне Димитър Илиев, а Крум ще е негов навигатор. В събота сутринта започва Крум, който ще кара на "Аладжа манастир". Следващият етап – "Дюлино", е за Илиев, а Дончев се завръща за "Козичино". Следва второ преминаване на "Аладжа манастир", като зад волана пак ще бъде Крум, а последните два етапа за деня – "Аврен", са поети от Митко. В неделя Дончев ще кара два пъти на "Бяла вода", а Илиев – два пъти на "Виница".Освен двамата шампиони, които се борят за трета победа в ралито, към същото постижение се стреми и бившият навигатор на Илиев – Янаки Янакиев. През тази година той е ко-пилот на Йордан Атанасов, а отборът също е сред възможните фаворити.

За да акцентуват върху двете победи на всеки от тях, Илиев и Дончев си избраха стартов номер 22. Случайно или не, автомобилът на Янакиев и Атанасов пък ще е с номер 2.

Източник: sportal.bg