Вече е ясна по-голямата част от графика за кинопремиерите през

...
Вече е ясна по-голямата част от графика за кинопремиерите през
Коментари Харесай

10 от най-очакваните филмови продължения, които ще гледаме през 2014 г.

Вече е ясна по-голямата част от графика за кинопремиерите през идната година. Сред познатите заглавия са анимациите „ Рио 2 “ и „ Как да си дресираш змей 2 “, фантастиката „ Зората на планетата на маймуните “, втората част на трилъра „ Sin City “, третата на комедията „ Нощ в музея “, хоръра „ Паранормална интензивност 5 “, шестото „ Заразно зло “ и „ Капитан Америка: Завръщането на първият отмъстител “.

Ако пък би трябвало да приказваме за най-чаканите кино продължения въобще, измежду заглавията, които няма по какъв начин да не споменем, са „ Аватар 2 “, „ Аз съм легенда 2 “, „ Денят на независимостта 2 “, „ Мъже в черно 4 “, „ Джурасик парк 4 “, „ Индиана Джоунс 5 “, „ Аз, роботът 2″…

Наскоро стана ясно и, че към този момент се работи по 24-тата част на поредицата за Джейм Бонд, а неин режисьор ще бъде номинираният за „ Оскар “ Джон Логан. Филмът обаче ще излезе чак през 2015 година Ето и 10 от най-интересните кино продължения, които ще гледаме през 2014 година

1. „ Робокоп “ (2014)


След няколко години проблеми към реализирането на римейка на „ Робокоп “, фотосите стартираха в средата на предходната година. Дебют като режисьор в холивудското кино прави бразилецът Хосе Падиля, за който фотосите не минаха по никакъв начин безпрепятствено и за малко да се откаже от кино лентата. В ролята на полицая-робокоп Алекс Мърфи влиза Джоел Киинаман („ Секретна квартира “). Компания му вършат Гари Олдман, Майкъл Кийтън, Аби Корниш, Самюел Л. Джаксън и други
Бюджетът на продукцията се равнява на близо 100 млн. $, a сюжетът ще се придържа към оригинала.
Филмът трябваше да се появи на екраните това лято, само че продуцентите от Metro-Goldwyn-Mayer взеха решение да отсрочат премиерата за 7-ми февруари 2014г. Очаква се „ Робокоп 4 “ да бъде популяризиран и в тримерен формат.

2. „ 300: Възходът на една империя “


През 2008 година за първи път излезе информацията, че ще се снима продължение на приключенския екшън на Зак Снайдър „ 300 “, само че за жалост без него и Джерард Бътлър. На режисьорския стол този път застава Ноам Мъро („ Умни хора “), а за основните функции Уорнър Брос привлякоха Родриго Санторо, Съливан Стейпълтън, Дейвид Уенъм, Лена Хийди и Ева Грийн. Снимките бяха извършени у нас това лято, а премиерата на кино лентата е на 7 март 2014 година Прожекциите ще бъдат и в 3D-формат.

3. „ Невероятният Спайдърмен 2 “


След доходи от 750 млн. $ за „ Невероятният Спайдърмен “ от Колумбия Пикчърс оповестиха, че ще продукцията ще има продължение. Режисьор на кино лентата остава Марк Уеб, а в ролята на човека-паяк още веднъж е Андрю Гарфилд. Компания му вършат: Ема Стоун, Сали Фийлд, Крис Купър и други Лошият този път – „ Електро “ ще бъде пресъздаден от Джейми Фокс. Има втори негативен воин – „ Райно “, който се играе от Пол Джиамати.
Бюджетът на фотосите възлиза над 200 млн. $, а премиерата на триизмерната продукция ще бъде на 2-ри май 2014г. Междувременно стана ясно, че към този момент е обсъждана и третата част на лентата.

4. „ Годзила “ (2014)


За това продължение се приказва още от 2010 година В лентата Годзила ще влезе в битка с друго гигантско страшилище. Продуцентите от Legendary Pictures са доверили режисурата на Гарет Едуардс, за който това ще бъде първият огромен холивудски план. По сюжета е работил Дейвид С. Гойер („ Батман първоначално “), а бюджетът на кино лентата е към 100 млн. $. Премиерата е планувана за 16 май 2014 г.

5. „ Х-мен: Дни на отминалото бъдеще “


Хю Джакан се завръща още веднъж в ролята на Върколака в „ Х-мен: Дни на отминалото бъдеще “, а продукцията с бюджет от над 150 милиона $ е „ най-амбициозният и огромен филм “ от поредицата за мутантите, съгласно режисьора му Брайън Сингър.
Сюжетът на кино лентата споделя по едно и също време за деспотично бъдеще, ръководено от роботите „ Сентинели “, и минало, в което е осъществено нападение над авторитетен американски сенатор, чиито последствия трансформират вечно животите на мутантите.
Премиерата на триизмерната лентата ще бъде на 23 май 2014 година, а в функциите ще забележим Джеймс Макавой, Майкъл Фасбендер и Дженифър Лоурънс, които още веднъж се превъплъщават в облиците на Професор Х, Магнито и Мистик; Хали Бери, Йън Маккелън, Патрик Стюарт.

6. „ Трансформърс: Ера на изтреблението “


Снимките на четвъртата част на „ Трансформърс “ започнаха преди към три месеца. Продуцентите от Парамаунт Пикчърс се доверяват този път на нов актьорски състав, отпред с Марк Уолбърг в основната роля. Режисьор остава Майкъл Бей. Роботи Оптимус Прайм и Бъмбълби още веднъж ще бъдат едни от централните персонажи в историята, огромна част от която се развива в Китай. Действието се развива една година след събития в третия филм от поредицата – група могъщи предприемачи и учени се пробват да разкрият тайните на роботите-трансформъри с вярата, че по този метод ще ускорят развиването на земните компютърни технологии.
Триизмерната продукция, чийто бюджет се равнява на към 18 млн. $, излиза на 29 юни 2014 г.

7. „ Бързи и гневни 7 “


Кърт Ръсел се взе участие в седмата част на „ Бързи и гневни “, а негативната роля, както стана ясно в края на шестия филм ще бъде Джейсън Стейтъм. Продукцията е с бюджет към 140 млн. $, а фотосите към този момент текат. В основните функциите ще забележим още веднъж Пол Уокър, Дуейн Джонсън – Скалата, Тайрийз Гибсън и Мишел Родригес.
Действието се развива в няколко разнообразни страни, а режисьор този път е Джеймс Уан, който застава на мястото на отказалия се Джъстин Лин. Премиерата е планувана за 11 юли 2014 г.

8. „ Шефове гадняри 2 “


Снимките на втората част на комедията „ Шефове гадняри “ започнаха през септември и би трябвало да приключат към края на ноември. Бюджетът е към 40 млн. $, а дебютът ще бъде на 26 ноември 2014 година На режисьорския пост застава Шон Андърс, тъй като Сет Гордън се е отказал, заради ангажимент към сериала „ Семейство Голдбърг “.
Сюжетът на продължението споделя още веднъж за тиранични началници, които тормозят и подценяват основните герои Ник, Дейл и Кърт.

9. „ Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част 1 “


Премиерата на втория филм от „ Игрите на глада “ ще се състои на 22 ноември тази година, а фотосите по третата част на книгата на Сюзън Колинс към този момент са стартирани. „ Сойка-присмехулка “ от своя страна ще бъде разграничена на две елементи като едната излиза на 21 ноември 2014 година, а другата на 20 ноември 2015 година
За сюжета на „ Игрите на глада: Сойка-присмехулка “ продуцентите от Lionsgate се доверяват на Дани Стронг. Иначе основните настоящи лица остават непроменени – Дженифър Лоурънс и Джош Хътчерсън още веднъж са Катнис Евърдийн и Пийта Меларк. Компания им вършат Джош Хътчерсън, Уди Харелсън и Лиам Хемсуърт. Режисьорският пост също остава за Франсис Лоурънс, режисирал „ Игрите на глада: Възпламеняване “. Бюджетът на продукцията възлиза на над 200 млн. $.

10. „ Хобит: Битката на петте армии “


Втората част на „ Хобит: Пущинакът на Смог “ излиза по кината на 13 декември 2013 година Последната част от трилогията „ Хобит: Битката на петте армии “ се чака да излезе на 17 декември 2014 година Режисьор на епичната трилогия по Дж. Р.Р. Толкин е носителят на „ Оскар “ Питър Джаксън.
Историята на финалната част наблюдава последния стадий от приключенията на Билбо Бегинс в Средната земя, случили се 60 години преди събитията във „ Властелинът на пръстените “. Сценаристи още веднъж са Питър Джаксън, Фран Уолш и Филипа Бойънс. Снимките ще започват идващото лято в Нова Зеландия.
Според продуцентите от Уорнър Брос „ Хобит: Битката на петте армии “ ще бъде на процедура мост сред историята на „ Хобитът “ и историята на „ Властелинът на пръстените “, чието деяние също се развиваше в Средната земя.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР