Вече чудесно знаем какво без опасения може да ядем вечер

...
Вече чудесно знаем какво без опасения може да ядем вечер
Коментари Харесай

Безвредно похапване преди сън - да, то съществува!

Вече отлично знаем какво без опасения може да ядем вечер - само че и какви храни в този период от деня са нежелателни за човешкия организъм. Обаче, несъмнено, от време на време не можем да устоим на изкушението да назърнем в хладилника. Не се плашете - такова предпочитание за похапване ще е изцяло безобидно, в случай че промените сладкишите и саламите с по-здравословна храна.

1. Кашкавал. Твърде доста храна преди лягане ни подсигурява неприятен сън - обаче и възприятието за апетит не ще разреши умерено да заспите. Един-два резена кашкавал ще притъпят чувството за апетит и най-важното: не ще натоварят храносмилането ви.

2. Кисело мляко. В качеството на вечерно похапване киселото мляко е уместно, тъй като съдържа белтъчини и най-малко мазнини. Протеините (белтъчините) ще оказват помощ да се почувствате сити, а организмът ви да изгори повечко калории.
Тайната падна! 10 неща, които вършат хората, които в никакъв случай не дебелеят
Тези, които ядат доста и не напълняват, постоянно са наричани „ магьосници “, само че не става въпрос за магическите им качества. Ч...
Прочети повече
3. Пуканки. Ако са без сол и масло, пуканките са изцяло допустими в качеството на лека закуска и едва ли ще окажат отрицателно въздействие върху фигурата ви. За да ги извършите по-вкусни, прибавете им чер пипер и чесън.

4. Бисквити. Може вечер да изядете няколко бисквити – значимото е да са пълнозърнести и, естествено, безсолни и обеззахарени. В подобен вид бисквити има мудни въглехидрати, които засищат и изобщо не пречат на здравия сън.

5. Зеленчуци. Ако обречено и покорно си знаете, че ще се будите през нощта от възприятие за апетит, тогава може да си приготвите авансово някое леко ядене. Да речем, зеленчукова салата. Силно целесъобразни са листните зеленчуци, тъй като съдържат въглехидрати, които бързо засищат.

6. Яйца. Едно варено яйце е единствено 75 калории, по тази причина може умерено да се употребява за вечеря. До сутринта ще забравите неприятното възприятие на апетит, освен това без да се страхувате от наднормено тегло.

7. Ябълково пюре. Ако вечерта безумно желаете нещо сладичко, си направете ябълково пюре с канела. Малка шепа стафиди би била приятна и безвредна добавка. Това ще ви избави от стръвното желание да поглъщате кифли и сладкиши.
Храни за положително въодушевление
Хуморът и душевното положение са нещо доста любопитно: както всичко в логиката на психиката, това зависи от доста фактори и да бъдем в положително или...
Прочети повече
8. Банан. Този плод се усвоява доста бързо от организма, тъй че може да се яде преди лягане – и обезпечено няма да се будите от апетит. В бананите има най-много калий и магнезий, които спомагат за релакс и заспиване; включен е и така наречен „ хормон на съня “ - мелатонин.

9. Сок от череши. Да се разберем авансово – приказваме единствено за естествен черешов сок! Той въздейства благотворно върху вашия сън, правейки го по-дълъг и непробуден.

Но какво тогава не би трябвало да се яде преди заспиване?  Простите въглехидрати – тоест, тестени произведения и сладкиши, изобщо не са потребни, а много бързичко се натрупат като наднормено тегло.

Алкохолът обезводнява организма и утежнява съня. Пък и, сред нас да си остане, обаче, по този начин или другояче, ще ставате през нощта (и то нееднократно!), с цел да ходите до тоалетната.

Лютите и солени храни ще ви разсънват, с цел да изпиете една-две чаши вода – а след това заспиването нормално се трансформира от време на време в сериозен проблем.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР