Вече четири пълни години изминаха, откакто избухна аферата Корпоративна търговска

...
Вече четири пълни години изминаха, откакто избухна аферата Корпоративна търговска
Коментари Харесай

Прокуратурата изглежда не е разпитала много важни фигури, свързани документално с КТБ

Вече четири цялостни години изминаха, откогато избухна аферата " Корпоративна комерсиална банка (КТБ) ", само че развръзката наподобява все по този начин надалеч във времето. Причината - прекомерно многото възли, навързани в тази спекулация, за част от които приказва проверяващият публицист Николай Стайков.
Стайков разкри, че доста от лицата, които са свързани писмено с аферата, въобще не са разпитани от прокуратурата . Сред тях има лица от най-високо ниво в изпълнителната власт в България, както и високопоставени фигури в политиката и бизнеса, свързани с непознати страни и с техните съответни ползи . Конкретни имена ще бъдат оповестени напълно скоро - когато журналистическото следствие бъде приключено в целокупност.
Стайков призна, че е достигнал до въпросните данни след щателна инспекции на изнесената документи по проблема и дейностите на прокуратурата по делото за КТБ. Разкритията той направи на Национална конференция " История на корупцията в България в годините на преход към народна власт, която се организира в Дома на Европа.
Журналистът уточнии, че дали да бъдат разпитвани от прокуратурата лица, чиито имена са упоменати в документите по случая, става по преценка на наблюдаващия прокурор.
Николай Стайков е прочут деятел от " Протестна мрежа ", като дълги години работи и във в. " Капитал ". Той беше един от деятелите на " Протестна мрежа ", които внесоха сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров за присъединяване на Цветан Василев в проведена незаконна група дружно с Делян Пеевски и Николай Бареков. Василев също отвърна със сигнал в прокуратурата за това, че е бил наклеветен с изказванията за присъединяване в проведена незаконна група. Това се случи преди банкерът да избяга зад граница.
Иначе през тази година публично започва делото " КТБ ". Най-фрапиращите обстоятелства към него са следните - депутатът Делян Пеевски не беше притеглен по него, като ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев сподели, че с изключение на Пеевски Обама и Путин също не били обвинени и че държавното обвиняване щяло да търси възможни връзки на Пеевски " в други 24 производства ", свързани с аферата " КТБ ". Вторият фрапиращ факт е, че обвиняването по делото е 5000 страници и то би трябвало да бъде прочетено на глас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР