Вече час продължава третата поред среща на преговорните екипи между

...
Вече час продължава третата поред среща на преговорните екипи между
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ преговарят по законодателни приоритети

Вече час продължава третата подред среща на преговорните екипи сред управленията на парламентарните групи сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Днес се чака да бъде приключен диалогът за законодателните цели, които двете най-големи обединения в 49-отото Народно събрание ще предложат на останалите като законодателна стратегия за първата сесия, само че от ПП-ДБ ще слагат още веднъж въпроса за ротация като изискване за избор на ръководител на Народното събрание, осведоми на влизане ръководителят на преговорния екип на ПП-ДБ акад. Николай Денков:

" Искам да разберете, че има връзка сред законодателната стратегия и концепцията за ротацията на Народното събрание. Там също това, което сме разискали, е ръководителят на Народното събрание и ръководителят на правната комисия да бъдат от другите политически обединения. Така ще има координиране на това, което става в комисията, с това което взема решение Народното събрание. Така че ротацията още веднъж концепция да се работи на оптимални обороти, без да има някъде закъснение "

Номинираният за ръководител на Народното събрание от ГЕРБ-СДС Росен Желязков обаче даде да се разбере, че смяна в позицията на неговата групировка няма и те не престават да не поддържат ротационната форма:

" Нищо не се е трансформирало от през вчерашния ден ".

Десислава Атанасова посочи:

" Разговорите сред двете групи в частта правни екипи не престават. Аз апелирам за самообладание, знам за публичния интерес към този развой, само че ни би трябвало още малко време все още, с цел да уточним значими елементи и евентуално, в случай че в днешния ден стигне до единодушие, то сигурно медиите посредством вас и обществото ще бъдат известени за резултата ".

„ Разговорите не престават, не става за един ден “, сподели и Лена Бориславова, която също взе участие в диалозите през днешния ден.

А зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев иронично разяснява кое постанова провеждането им:

" Непоносима е мисълта за тридневна работна седмица. Затова сме тук ".

Планираната за през днешния ден против сред ГЕРБ-СДС и " Възраждане " се отсрочва за на следващия ден, оповестиха за БНР от пресцентъра на " Възраждане ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР