Вече 43 случая на коронавирус са регистрирани в Мини Марица-изток.

...
Вече 43 случая на коронавирус са регистрирани в Мини Марица-изток.
Коментари Харесай

Коронавирусът плъзна из Мини Марица-изток

Вече 43 случая на ковид са регистрирани в „ Мини Марица-изток ”. Това излиза наяве от заповедта на изпълнителния шеф, която вкарва прецизно съблюдаване на противоепидемични ограничения в предприятието, съобщи бТВ.

В най-голямото въгледобивно сдружение у нас работят 7200 души. Оттам обясниха, че е предотвратено разрастването на епидемията и образуването на клъстер. Действа и ексклузивен щаб.

Всички работещи са задължени да носят маски в закрити пространства, прави се ежедневна стерилизация и се съблюдава физическа отдалеченост сред присъстващите. Ограничени са и несъществените контакти на работните места, написа още в заповедта.

Във всички общи пространства са основани условия за поддържане на хигиена на ръцете. При опция работният развой в административните звена ще се организира в отдалечена форма след ексклузивен инструктаж и попълване на декларация за съблюдаване на условията за здравословни и безвредни условия на труд.

Предвижда се и всеки работещ да си остане вкъщи и да потърси персоналния доктор или съответната Регионална здравна ревизия за съвет и консултация при съществуване на нараснала температура, кашлица, хрема, загуба на подушване и усет и други, както и да употребява отпуск за краткотрайна нетрудоспособност при рекомендация от способените медицински лица.

Лица с сходни недоволства по време на работа би трябвало да се изолират неотложно и да следват този проект за деяние. Ограничен е и достъпът на компаниите, които реализират доставки и услуги по контракт на територията на сдружението. Почти всекидневно се популяризират апели и пропагандни материали с указания за държание по време на пандемия, написа още в документа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР