Вече 20 дни жителите на софийското село Стъргел са откъснати

...
Вече 20 дни жителите на софийското село Стъргел са откъснати
Коментари Харесай

20 дни жителите на софийско село са откъснати от света

Вече 20 дни жителите на софийското село Стъргел са откъснати от света поради опустошен път. Хората могат да минават единствено пешком през скали и тиня, с цел да излязат отвън селото. 

“Много е мъчно да се оправим със слизането към центъра на селото, а изявлението назад е невероятно. Аз съм и болна, и ми е доста мъчно да слизам. Искаме улицата да се оправи и да може да се изкачваме до къщите ", споделя Райна, жителка на селото пред bTV. 

Друга жителка описа, че по този път е изцяло изключено да се качи Спешна помощ. 

“Досега не ни се е налагало, само че всички в селото сме възрастни. Кола също мъчно би се качила в тази част на селото. Моето семейство от 1985 година е в селото и до този миг не сме виждали никакъв ремонт да се прави на този път. Просто не е допустимо да си стигнем до домовете ", изясни Мария.

Целият проблем е в управлението на Горна Малина, за тях Стъргел е мащеха. Никакво внимание, когато би трябвало да се отделят пари за избраните селища, прикрепени към огромната община за Стъргел. Ето в този момент тези има планувани към 340 000 лева за 14 села. Полага се към 22 000 лева на Стъргел. Къде са тези пари? Извикахме занаятчия той изиска към 4 000 лева ", описа Димитър Желев, гражданин на селото. 

“Този проблем и тази улица е от моето детство. Очакваме метеорологичните условия да ни разрешат надлежно тук да дойдат машини и да работят. В последна сметка общината разполага с един екскаватор за 14 обитаеми места. В момента планираме по какъв начин да се извърши насипване на улицата, с цел да се обезпечи естествен достъп на хората в горния завършек на селото. Все отново ние сме планинско село, изискванията са ни такива и в последна сметка нашето село не е планувано. То няма градоустройствени проекти и е заварено състояние, тъй като къщите са били тук ", съобщи кметският наместник Георги Нинов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР