Вдовицата на руския опозиционер Алексей Навални Юлия Навалная нарече десния

...
Вдовицата на руския опозиционер Алексей Навални Юлия Навалная нарече десния
Коментари Харесай

Юлия Навалная на митинг: Орбан е съучастник на Путин

Вдовицата на съветския опозиционер Алексей Навални Юлия Навалная назова десния министър председател на Унгария Виктор Орбан съизвършител на Владимир Путин. Тя сподели това във видеообръщение към опозиционен протест в Будапеща нощес.

По думите на Навалная както Путин не съставлява цяла Русия, по този начин не трябва да се поставя знак за тъждество сред Унгария и Орбан.

" Бъдете смели ", сподели Навалная, повтаряйки едно от главните послания на брачна половинка си. Тя съобщи, че с изключение на Орбан в Европа има и други поддръжници на Путин.

" Путин посмя да стартира войната против Украйна, тъй като знаеше, че ще му се помогне от Европа ", добави Навалная. Точно както Путин не съставлява цяла Русия, по този начин не трябва да се поставя знак за тъждество сред Унгария и Орбан, сподели тя.

Митингът, на който беше показано видеопосланието на Навалная, беше проведен от кмета на Будапеща Гергей Карачон, дружно със студентски сдружения.

Карачон е политик от дребната леволиберална опозиционна партия " Диалог за Унгария ".

След гибелта на Навални предишния месец в пандиза - Орбан и неговата партия ФИДЕС обществено отхвърлиха да почетат паметта на рецензия на Кремъл. Когато представители на опозицията в Народното събрание желаеха депутатите да запазят минута безмълвие за Навални, групата на ФИДЕС остана по местата си.

Орбан разгласи, че " шовинист " като Навални не заслужава да му се отдава респект в унгарския парламент. Орбан от дълго време е в положителни връзки с Путин.

А в тирада от тази заран Орбан още веднъж разкритикува Европейски Съюз.

" Трябва да окупираме Брюксел, ние променяме Евросъюза ", сподели той, като имаше поради идните европейски избори през юни. Орбан е подложен на рецензии в Брюксел поради опитите си да подкопае върховенството на закона, отбелязва ДПА.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР