Вдовицата на починалия рок певец Сион - Вики Спит, чийто

...
Вдовицата на починалия рок певец Сион - Вики Спит, чийто
Коментари Харесай

Изплащането на £120,000 при смърт от ваксината AstraZeneca е „неадекватно“, според годеница на починал

Вдовицата на умрелия рок артист Сион - Вики Спит, чийто сътрудник умря след инжекция с AstraZeneca, стана първият човек, получил обезщетение за гибел на непосредствен от ваксина против COVID-19, написа BBC News.

Певецът Сион, от Алстън, Камбрия, се разболя осем дни откакто му сложиха инжекцията и умря през май 2021 г, на 48 години.

Годеницата му получи оптималната сума от £120 000, само че сподели, че това не е задоволително.



38-годишната Вики Спит сподели, че е затънала в задължения, откакто е изгубила приходите на Сион и е трябвало да получи сума, по-близка до 180 000 паунда.

Г-жа Спит също сподели, че е трябвало да чака прекомерно дълго за обезщетение съгласно английското съглашение “Схема за погашение на вреди в резултат от ваксинация” от 1979 година, и крайната сумата не е избрана поради повишената инфлация откогато съглашението е влезнало в действие.

Плащанията за вреди от ваксина са налични за всеки, който е станал неработоспособен вследствие на имунизация, и хората могат също да аплайват от името на някой, който е умрял.

Схемата предлага еднократни, освободени от налози суми до 120 000 английски лири и макар че заплащанията не засягат правата на хората да подхващат правосъдни дейности, те могат да имат последствия за техните изгоди.

Източник: BBC News




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР