Вдовицата, която вдъхнови основния персонаж в серила на HBO “Чернобил“,

...
Вдовицата, която вдъхнови основния персонаж в серила на HBO “Чернобил“,
Коментари Харесай

За Чернобил от първо лице: Людмила Игнатенко изненадващо наруши мълчанието си

Вдовицата, която въодушеви главния персонаж в серила на HBO “Чернобил “, Людмила Игнатенко, приказва за пръв път след излизането на поредицата.  В изявление за BBC през сълзи тя разкри, че преди гибелта си брачният партньор й поднесъл цветя от болничното легло преди да почине от лъчева болест.
 
A fascinating watch: Lyudmila, the wife of Vasily Ignatenko, claims she never gave HBO permission to tell her story in the series Chernobyl, and is now being hounded by the press.

Lyudmila from Chernobyl speaks for first time - BBC News
— Juliette Bretan (@JCBretan)
 
What a tragic (and sadly true) love story. But what happened to Lyudmila Ignatenko? According to one source, she now lives in Kiev with her son, Anatoly. This year, a Swedish film about her life will premier:
— Dr Claire Corkhill (@clairecorkhill)

Из под възглавницата си Василий Игнатенко вади букет карамфили за брачната половинка си. По това време тя е бременна с първото си дете. Пожарникарят Игнатекнко умира две седмици след повредата в атомната централа.

„ Той се изправи от леглото и извади три карамфила отдолу под възглавницата си. Това бяха последните цветя, които ми даде “ , спомня си Людмила. „ Ще помня до края на живота си, по какъв начин стояхме на прозореца на болничното заведение дружно. Не знаехме, че това ще е последният ни сантиментален миг “, сподели още тя.
 
Love and catastrophe: the actual story of Lyudmila Ignatenko, informed within the sequence " Chernobyl " -
— x55555x (@hamed1399)

Людмила признава още, че след излъчването на „ Чернобил “ е била преследвана от медиите. Обвинявали са я, че е умъртвила бебето си, като е останала в болничното заведение до брачна половинка си.

„ Как да го оставя? Мислех, че бебето ми е в сигурност вътре в мен. Тогава не знаехме нищо за радиацията “ , признава тя.-->

Людмила хвали сериала на HBO за вниманието отделено на детайлите, само че все пак споделя, че остава засегната и неспокойно след излизането на сериите.

„ Пред жилището ми непрекъснато стояха хора. Стигна се до такава степен, че публицистите щяха да разбият вратата с крайници, с цел да се опитат да запишат изявленията с мен . “, декларира Людмила.

Игнатенко обаче е безапелационна, че не е давала единодушието си персоналната й история да се появи в сериите на HBO, само че пък признава, че са й предложили пари. 

„ Компанията постъпи доста неприятно, като не се срещна с мен персонално. Получих телефонно позвъняване от Москва. Казаха ми, че снимат в Латвия и Киев и че са се опитвали да се свържат с мен, само че не са съумели. Казаха още, че желаят да ми платят 3 000 $, а когато попитах за какво желаят да ми дадат тези пари, споделиха „ Просто тъй като съществуваш “. Отговорих, че никой не дава пари за нищо. Реших, че е машинация. “ , разкри още Людмила Игнатенко.  


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР