ВДания бяха евакуирани жилищни блокове, мостът Оресунд към Швеция беше

...
ВДания бяха евакуирани жилищни блокове, мостът Оресунд към Швеция беше
Коментари Харесай

Бурята Ото връхлетя Скандинавия

ВДания бяха евакуирани жилищни блокове, мостът " Оресунд " към Швеция беше затворен, а норвежките фериботи анулираха курсовете си до прекосяването на бурята " Ото " през Скандинавия. Някои от най-силните ветрове са регистрирани по крайбрежието в северната част на Дания.

По югозападното крайбрежие на Норвегия ветровете доближиха 145 км/ч, а синоптиците в Дания издадоха оранжеви предизвестия за времето в северната част на Ютланд.

Компания за жилищно строителство в Копенхаген реалокира 280 поданици от три блока, предупреждавайки, че вихрушката може да ги събори.

Жилищата от 50-те години на предишния век имат градивен недостатък и не могат да устоят на мощни ветрове.

Бурята удари първо Северна Дания и Южна Норвегия, като връхлетя крайбрежната област Рогаланд и принуди учебните заведения по норвежкото крайбрежие да затворят рано. Фериботите сред Северна Дания и Норвегия бяха анулирани.

Редица полети от и до летището в Копенхаген бяха анулирани или закъсняха, а влаковите услуги в Ютланд, Западна Дания, бяха мощно наранени.

Полицията в Северен Ютланд заяви, че покривите са мощно развалени, а огромният брой произшествия значи, че тя може да реагира единствено на най-критичните обстановки. Те предизвестиха да не се подхващат ненужни пътувания.

Докато бурята се придвижваше на изток, пътният и железопътният мост " Оресунд " през пролива сред Дания и Швеция беше затворен във вечерния час пик.

Влаковите линии сред югозападния град Малмьо и Гьотеборг бяха анулирани, а водачите бяха призовани да не подхващат непотребни пътувания.

Самолетът на шведския министър-председател трябваше да се върне и да кацне спешно на летище " Арланда " в Стокхолм в следобедните часове, заяви шведското радио.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР