Вдъхновени истории Българи разработиха чатбот за коронавируса Скили ще помага

...
Вдъхновени истории Българи разработиха чатбот за коронавируса Скили ще помага
Коментари Харесай

Българи разработиха чатбот за коронавируса

Вдъхновени истории Българи създадоха чатбот за ковид Скили ще оказва помощ на хората да не изпадат в суматоха 27 март 2020, 06:00  От пъкъла до салдото: историята на това момче ще ви трогне
От пъкъла до салдото: историята на това момче ще ви трогне
 Това ли е бъдещето: момиче изобрети технология за проучване на водата
Това ли е бъдещето: момиче изобрети технология за проучване на водата
 Ден на шарените чорапи - какво означаваме през днешния ден
Ден на шарените чорапи - какво означаваме през днешния ден
 Телефон за духовна поддръжка по време на ковид откриха в Полша
Телефон за духовна поддръжка по време на ковид откриха в Полша
 Трима милионери, които оказват помощ в битката с ковид
Трима милионери, които оказват помощ в битката с ковид
 Тази книжарница ще ви остави без мирис
Тази книжарница ще ви остави без мирис
 Европа избра Мария от България за млад европеец на годината
Европа избра Мария от България за млад европеец на годината
 На война със страха: Италия пее
На война със страха: Италия пее

атботовете се оказват все по-предпочитани от бизнеса за връзка с клиентите. Но по какъв начин по време на пандемия един чатбот може да помогне на потребителите да получават настояща и навременна информация?

На тези въпроси дава отговор Росен Живков, шеф на българската IT компания Абилитикс, която е създала Скили. Това е чатбот, който употребява данни от Министерство на здравеопазването и Световната здравна организация, с цел да бъде оптимално потребен на хората по време на изключителната обстановка.
 Росен Живков
„ Всички четем, слушаме и гледаме към голямото количество поднесена информация, само че от време на време тя е разнопосочна и спорна “, споделя Росен и добавя: „ Затова взехме решение, че в случай че имаш на помощ чатбот към който да се обърнеш с въпрос и да получиш съответен и удобен отговор, повече хора ще могат да се предпазят от вируса и ще могат да работят по-правилно в случай че се появят признаци.

Ще бъдат по-социално виновни към своето здраве и здравето на близките. “

Чатботът можете да видите тук. Как работи той? Росен Живков коментира: „ Като отидеш на този линк, започваш диалог със Скили, изкуствен интелект на български.

Можеш да задаваш въпроси по отношение на вируса, по какъв начин се популяризира, по какъв начин да спазваш хигиена, дали домашните любимци боледуват и така нататък
 Росен Живков и Георги Николаев
Информацията е от взета от Световната здравна организация и от Българското здравно министерство. “ Според Росен Живков, потребното при този чатбот е, че може да спести доста непотребни терзания на потребителите. „ Чатботът ще ти даде тази информация и насоки, която ти е нужна с цел да предпазиш себе си и околните си.

А в случай че някои в фамилията стартира да подсмърча, вместо да изпадаш в суматоха, можеш да получиш тенденция какво да правиш. Освен това, продуктът е основан, както на британски по този начин и на български език, тъй че да е наличен за всички жители. “

Росен Живков споделя още, че въпреки да е изкуствен интелект, той е също по този начин е и жива, динамична среда, която се трансформира непрестанно съгласно търсенията на потребителите. „ Най-голямо предизвикателство е да дадем вярната тенденция и да го приспособяваме към въпросите, от които се интересуват хората.

Когато започнахме, главните тематики бяха какво е то ковид, какъв брой е рисков и ще пристигна ли при нас. Ситуацията в този момент е друга – вълнува ни болен ли съм от него и какво да върша, с цел да не се заразя и аз, по кое време ще свърши всичко.

Чатботът е в динамична среда, всекидневно се доразвива информацията и опциите му. Ние продължаваме да работим по чатбота и да го приспособяваме към новата действителност, която се трансформира непрестанно. “

Росен Живков споделя още, че по основаването на чатбота екипът му е почнал работа още преди месец, а моделите, които са следвали са сходни чатботове от страната, която се сблъска първа с ковид – Китай.

За Росен Живков въздействието на ковид върху живота ни ще ни накара да преосмислим доста от полезностите си - и надали ще одобряваме всичко за даденост. „ Мисля, че животът в изолираност ще ни накара да ценим повече връзките с хората към нас, с околните си, с приятелите си и ще стартираме да ценим повече това, което имаме.

И най-много ще се научим да ценим и да използваме живата връзка, а не когато сме с другари, фамилията си някъде дружно всички, да сме заровени в телефоните си “, приключва Росен Живков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР