Вчерашният полуфинал на Уимбълдън между Новак Джокович и Яник Синер

...
Вчерашният полуфинал на Уимбълдън между Новак Джокович и Яник Синер
Коментари Харесай

Джокович: Решението на съдията за наказателната точка беше неправилно

Вчерашният полуфинал на Уимбълдън сред Новак Джокович и Яник Синер ни направи очевидци на една извънредно противоречива обстановка, откакто съдията на стола Ричард Хай отсъди директна точка в интерес на италианеца заради продължен зов от страна на международния №2 в хода на разиграването, който бе интерпретиран от рефера като опит на Ноле да попречва идващия удар на съперника.

След края на дуела си сърбинът разяснява зародилата обстановка, обяснявайки по какъв начин дейностите му не са били умишлени и не е извикал за да отвлече вниманието на съперника си.

" Преди всичко би трябвало да приема решението на съдията на стола. Това е. Беше много противоречиво присъждане, почтено казано. Никога до този миг не ми се беше случвало нещо сходно. Не съм получавал наказване поради продължен зов. Гледах записа по-късно и видях, че крясъкът ми бе завършил, преди Яник да извърши идващия си удар. Затова считам, че решението на рефера беше погрешно. Пак споделям - това е моето мнение, само че би трябвало да приема обстановката ", сподели 23-кратният притежател на титли от Големия шлем, който през утрешния ден ще излезе против Карлос Алкарас в опит да добави нова " мейджър " купа към сбирката си.

Novak Djokovic on the hindrance call. A picture of restraint.
— दिविर जैन (@divirj04)
 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР