Вчерашният ден мина под знака на погребението на Елизабет II

...
Вчерашният ден мина под знака на погребението на Елизабет II
Коментари Харесай

Непубликуваната снимка на Елизабет II, която показа Бъкингамският дворец

Вчерашният ден мина под знака на погребението на Елизабет II - траурната гала на кралицата се състоя в Уестминстърското абатство в Лондон, след което процесията с ковчега й стигна в Уиндзор, където тя беше заровена в стеснен фамилен кръг вечерта.

Малко по-късно на формалния профил на кралското семейство се появи нова фотография.

На непубликувания досега кадър виждаме кралицата в туристическо облекло с нормалния й шал на главата, слънчеви очила и щека за преходи. Според информацията на Sky News фотографията е правена през 1971 година в Шотландия.

Кадърът е дело на починалия Патрик Лихфийлд, пети граф Лихфийлд, и е алегоричен по доста способи. Първо - изработен е в обичаната на кралицата Шотландия наоколо до лятната й резиденция Балморал, където тя умря на 8 септември. 

Второ - демонстрира Елизабет в цивилно облекло измежду природата надалеч от монархическите й отговорности. Защото тя към този момент е свободна от тях.

Трето - не можем да не видим по какъв начин на фотографията кралицата като че ли се намира сред земята и небето, а в далечината пейзажът е мъждив от мъгла. Убедени сме, че този символизъм е издирван преднамерено от хората, които поддържат профила на кралското семейство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР