Вчера в тази зала се чуха много клетви към Евроатлантическата

...
Вчера в тази зала се чуха много клетви към Евроатлантическата
Коментари Харесай

Костадинов: Възраждане предлага референдум по въпроса с Република Северна Македония

" Вчера в тази зала се чуха доста обети към Евроатлантическата концепция и общественост. Призова се за Евроатлантически консенсус. Има една друга тематика, по която обаче има 100% консенсус у нас и това е РСМ. Това е кървясъл въпрос, за който са се водили пет войни. Консенсусът е явен гласен ", това съобщи водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов от Народно заседание.

" Не бива да се вършат отстъпки нито с българската история, нито с българската чест и достолепие. Само, че през вчерашния ден стана ясно, че има разлом в този консенсус, който не е в обществото, а в ръководещата коалциия. Стана ясно от изказването на един от сътрудниците в ръководството, че има разминаваме във вижданията на сътрудниците в ръководството по отношение на ветото на РСМ за участие в Европейски Съюз ", добави той.

" От " Възраждане " желаеме да обявим, че в тази обстановка, в която има недоумение в самата коалиция, в случай че има неоспорим консенсус в българското общество, единственият метод той да бъде закрепен, е по тематиката да се организира референдум ", акцентира Костадинов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР