Вчера в страницата на Sportal.bg във Фейсбук се появи снимка

...
Вчера в страницата на Sportal.bg във Фейсбук се появи снимка
Коментари Харесай

Как се стига до новината, че Барселона дава 2 милиона долара за Гонзо

Вчера в страницата на Sportal.bg във " Facebook " се появи фотография на водещата страница на " Меридиан Мач " от 1 май 1998 година. Заглавието на чело е " Щатски долар 2 млн. дава Барса за Гонзо ", което породи голям брой мнения, реакции и споделяния на фотографията. Как обаче се стига до въпросната вест за нападателя на Левски преди съвсем 20 години?

По-възрастни в журналистическия отрасъл си спомнят, че в действителност информацията за интереса на Барселона към Гонзо потегля от България. Роден публицист, който е сътрудник на " Мундо Депортиво ", предава в каталунския вестник, че клубът от " Камп Ноу " желае да купува звездата на " сините ".

На 29 април 1998-а на страниците на " Мундо Депортиво " е оповестена въпросната информация, под която е подписан нашият човек. В нея се споделя, че Георги Иванов е харесан персонално от генералния управител на Барса сър Боби Робсън и от Жозе Моуриньо. Любопитно е, че по това време португалецът е преводач на Луис ван Гаал в Каталуня и е незнайно име за българския футболен почитател.

След това новината е " взета " в България, само че по метод, по който излиза, че тя е от Испания, а не от български публицист.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР