Вчера в София се проведе 4-то Национално събрание на партия

...
Вчера в София се проведе 4-то Национално събрание на партия
Коментари Харесай

КОД: Предприеме действия за създаване на десен проевропейски консервативен съюз, който да се яви с единна листа на избори

Вчера в София се организира 4-то Национално заседание на партия КОД. Участниците във форума одобриха Резолюция, отдадена на най-важните вътрешно и външно политически процеси.

Ето и цялостния текст на Резолюцията:

Националното заседание на КОД прави оценка деветмесечното ръководство на България като:
1.Ляво в стопански проект. Икономическите и обществени политики, провеждани от това ръководство са проинфлационни и увеличаващи задлъжнялостта. Харченето на от ден на ден пари не води до възстановяване на качеството на живот, инфраструктурата и успеваемостта на обществените системи на обучение, опазване на здравето и сигурност. Определяме ръководство, което води такива политики като социалистическо, забавящо развиването на страната и безконтролно пред бъдещите генерации.

2.Заявените цели на това ръководство за битка с корупцията бяха сменени с легитимиране на най-големите корупционни политически фигури. А битката с корупцията се оказа битка за място в нейните схеми.

3.Емблемата на евроатлантизма е употребена като външнополитически заслон за разграждане на демократичната страна по олигархичния модел на Путин.

Четвъртото Националното заседание на КОД показва терзание от това, че парламентарната съпротива на това ръководство предлага откровенно ляв и антиевропейски дневен ред. Изразяваме убеждението си, че излизането от омагьосания кръг сред демократична олигархична сглобка и лява антиевропейска опция изисква образуването на мощен десен политически индивид.

Четвъртото Национално заседание на КОД установи опит за замяна на българския проевропейски консерватизъм с леви антиевропейски, проевразийски политически планове.
„ Европейската национална партия “ (ЕНП) отстъпи от десните позиции за отбрана на ползите на работещите и предприемчивите и се трансформира в проводник на най-якрките леви демократични политики на континента. В тези условия, десните консервативни европейски партии остават единстдвения действителен бранител на ползите на същинските производители на националното благосъстояние, ефикасните стопански решения, полезностите, върху които е построена европейската цивилизация и демокрацията. Европейският съюз може да бъде мощен единствено като съюз на мощни и проспериращи национални страни с общи полезности, общ стопански интерес и обща сигурност.
На идните Европейски избори, десните консерватори би трябвало да дадат борба на ляво-либералното европейско ръководство за отбрана на демокрацията, пазарната стопанска система, свободата на мисълта и свободата на словото.

Пред настъплението на световния финансов капитал, десните консерватори би трябвало да защитят националната страна и опцията за стопански разцвет в нейните рамки.
С тези учредения, 4-то Национално заседание на КОД приема следните решения:
1.Потвърждава главните политически позиции на партията и дефинира КОД като дясна консервативна съпротива на ръководството.
2.В подтекста на идните избори за Европейски парламент, Националното заседание на КОД разпорежда на Националното управление да предприеме дейности за образуването на десен проевропейски закостенял съюз, който да се яви с единна листа на тези избори.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР