Вчера в НС видяхме опит за дискредитиране на втория мандат.

...
Вчера в НС видяхме опит за дискредитиране на втория мандат.
Коментари Харесай

Пратиха Терзийски да пищи в ефир: Г-н Радев ни заблуди! Опитва да провали мандата ни

„ Вчера в Народно събрание видяхме опит за дискредитиране на втория мандат. Това беше координирана акция, в която президент и „ Възраждане “ приказват с една и съща реторика. Очевидно има сили, които не желаят да бъде осъществен вторият мандат. Много партии и персони смъкнаха маските и се видя, че не желаят да има постоянно държавно управление. Нездрави сили пробват да дестабилизират демокрацията. След записите сме още по-силни и целеустремени “, съобщи депутатът от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Йордан Терзийски пред Bulgaria ON AIR.
По думите му президентът Румен Радев е тръгнал против реализацията на втория мандат и заради тази причина са излезли на митинг пред президентството.
„ Той ни заблуди, че ще се бори против мафията. В момента пробва да провали реализацията на едно евроатлантическо държавно управление. Президентът има ангажимент да даде мандат, само че няма ангажимент да оказва въздействие и да предизвика неуспеха на този мандат. Този митинг не беше проведен от нас. Имаше хиляди хора на улиците, които не бяха проведени от нас, бяха пристигнали импулсивно. Виждаме тази сила, която беше при свалянето на Никола Минчев “, изясни Терзийски.
Очевидно нашата евроатлантическа ориентировка е проблем за избрани сили и това води до разломи, проведени акции от партии, служби, прокуратура, президентство, счита депутатът.
Терзийски посочи, че това още повече ги окуражи да не се отхвърлят от осъществяване на мандата.
„ Г-жа Габриел е рационален човек с упоритости. Не е пристигнала тук да държи ключа на фризера. Ще има градивен разговор, само че виждаме координираната Атака. Не имам вяра, че работещият формат е да си споделяме през медиите. Трябва да се види допирната точка на двете страни. На Радостин Василев не му е първата партия, която да напусне. Сега ще сътвори своя. Не знам по кое време ще напусне и нея “, сподели още депутатът от обединението ПП-ДБ.
„ Не може да създадем компромис с нашите правила, задължения и евроатлантическото бъдеще на България. Ако не успеем да формираме държавно управление, ще останем със служебна президентска власт. Категорично не се тормозим от нови избори, само че не е в полза на страната служебната власт да продължи още 3-4 месеца. Служебната власт е нездравословна по всевъзможен метод. За бюджета най-важно е да има държавно управление и постоянен кабинет, с цел да може да бъде признат “, акцентира Терзийски.
Той добави, че нямат терзания да си дадат имунитетите, защото няма от какво да се тормозят. Според него прокуратурата внезапно се е създала и би трябвало да се запитаме за какво тъкмо в този момент, както и дали това не е опит да се провали държавното управление.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР