Вчера в Народно читалище Разум 1883 в Монтана се състоя

...
Вчера в Народно читалище Разум 1883 в Монтана се състоя
Коментари Харесай

Писател от Чипровци представи нова книга в Монтана /снимки/

Вчера в Народно читалище " Разум 1883 " в Монтана се състоя представянето на най-новата книга на писателя Георги Костодинов, написа уеб сайтът Призни.
Хората го знаят като Гогата - малко публицист, малко стихотворец, малко музикант, малко актьор, малко кулинар, малко безгрижник, малко социална персона, малко авантюрист - както той шеговито и с известна самоирония се дефинира - „ хармонично недоразвита персона “. Писателят от Чипровци има издадени към 30 книги със стихове на торлашки акцент и любовна поезия, както и участия със стихотворения в доста сборници и алманаси.
Книгата си „ На моста на дъгата “ поетът дефинира като малко украшение на всичко написано от него - поезия, минала през сърцето и душата му, изживяна, изстрадана и непокътната сред страниците. На представянето чухме някои от най-емблематичните стихове от стихосбирката, а Георги описа за креативния си път, вдъхновението и процеса на писане. 
Специален посетител на събитието бе колоритният публицист от Враца Цветан Дочев прочут като Дедо Скръц, който изрази усещанията си от творчеството на своя сътрудник по перо и другар. Цветан показа какъв брой значимо е диалектите ни да бъдат непокътнати и съобщи насладата си от активността на Георги по записването на достоверния торлашки диалект за поколенията.
Солисти от Народен хор „ Пъстренец “ към читалище „ Разум “ с началник Петя Илиева поздравиха създателя като извършиха пред гостите на събитието няколко национални песни, част от които по текстове на самия Георги Костодинов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР