Вчера в Народно читалище Разум 1883“ открита изложба на младите

...
Вчера в Народно читалище Разум 1883“ открита изложба на младите
Коментари Харесай

Откриха изложба на млади художници в читалището в Монтана

Вчера в Народно читалище „ Разум 1883 “ открита галерия на младите художници към ОШИ „ Добри Христов “-Монтана с учител Петър Григоров. В селекцията от творби на изобразителното изкуство ще откриете произведения на повече от 60 деца на възраст сред 5 и 16 години.
Създаването на една рисунка изисква креативно виждане, централизация и умения, с които децата от школата на Петър Григоров са се справили брилянтно и с които техните родители би трябвало да се гордеят. Всяко едно дете е оставило част от себе си в своята картина, всяка от които носи личен дух и обръщение. От платната излиза наяве, че дребните създатели са целеустремени и имат предпочитание и гений за развиване на своите креативен умения в региона на изобразителното изкуство, което по своя темперамент спомага за построяването на техните персони.
„ Приветствам упоритостта на моите деца. Смятам, че тук има доста картини на професионално равнище. Гордея се с тях “, показа ръководителят на групата Петър Григоров. ю
Той бе приветстван с благодарности и цветя от своите ученици и от управлението на читалището и Школата по изкуствата в Монтана.
В експозицията се открояват творбите на 7-годишната Диана Атанасова, чиито две пъстри рисунки провокират наслада и страхопочитание, както и на 14-годишната Мелани Тодорова, която взе участие с баснословен натюрморт и портрет на афроамериканче. Посетителите останаха впечатлени и от истинския портрет на момиче от Мария Калоянова, която е единствено на 14 години, само че ловко е употребила техника за изобразяване с кафе върху платното.
Неведнъж възпитаниците по изобразително изкуство към ОШИ „ Добри Христов “ впечатляват с гения си и умелото боравене с четката върху платното. Този път те показват своите произведения в обновеното предверие на НЧ „ Разум 1883 “.
Изложбата можете да посетите всеки ден от 14 до 20 часа във фоайето на НЧ „ Разум 1883 “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР