Вчера цената на златото се повиши с 2.1%, приближавайки се

...
Вчера цената на златото се повиши с 2.1%, приближавайки се
Коментари Харесай

Биткойн: Цената се доближава до $30,000 – какво да очакваме?

Вчера цената на златото се увеличи с 2.1%, приближавайки се до исторически връх. От друга страна, Биткойн се пробва да пробие зоната на опозиция от $28,800 до $29,000, която е в действие от средата на март.

И двата актива нарастнаха през последните седмици, като златото нарастна с 13% през последния месец, а Биткойн – с 27% през последните 30 дни. Ралито в цената на златото се дължи на по-слабия щатски $, по-ниските упования за главните лихвени проценти и геополитическото напрежение.

Инвеститорите се насочват към сигурни активи като златото и Биткойн заради слабостите в банковата система и опасенията за евентуална криза в Съединени американски щати.

Неотдавнашните макроданни, в това число по-слабите от предстоящото фабрични поръчки и спадът в броя на откритите работни места, ускориха пазарните упования, че Федералният запас скоро ще приключи повишението на лихвените проценти и ще стартира да ги понижава по-късно тази година, което способства за възходящия тренд при Биткойн и златото.

Към момента на писане на публикацията Биткойн е на равнище $28,653 с 24-часов размер на търговия към $15.2 милиарда.

Технически разбор на Биткойн

Показателите на цената на Биткойн на дневните времеви рамки изпращат смесени сигнали. Налице са някои бичи знаци, като да вземем за пример пробивът на цената през зоната на опозиция от $24,800 и достигането на нов годишен връх от $29,380 на 24 март. Освен това, дневният RSI излезе от времева рамка на мечата дивергенция и я откри като поддръжка.

Има обаче и някои мечи знаци, които би трябвало да се вземат поради. Цената образува модел на двоен връх дружно с дълги горни фитили, а в RSI има нова меча дивергенция.


 


Предвид тези спорни признаци е мъчно да се планува дали цената на BTC ще се увеличи до идващото равнище на опозиция от $31,800 или ще спадне до зоната на поддръжка от $24,800.

Междувременно, цената на BTC проби низходящата линия на опозиция, която е в действие от историческия ѝ връх, като това беше доказано през седмицата от 6 до 13 март с дълъг низък фитил и бича поглъщаща свещ през идната седмица. Освен това седмичният RSI мина над 50 за първи път от юни 2021 година насам.

По този метод седмичната времева рамка допуска, че цената на BTC евентуално ще се придвижи към дълготрайната си опозиция при $31,500, която съответствува с по-краткосрочната опозиция при $31,800. Въпреки това, седмично затваряне под $24,600 ще обезсили тази бича вероятност, което евентуално може да докара до спад към $20,000.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР