Вчера Tesla заведе дело срещу Шведската транспортна агенция, след като

...
Вчера Tesla заведе дело срещу Шведската транспортна агенция, след като
Коментари Харесай

Tesla съди шведското правителство – пощаджий блокират доставките на регистрационни табели

Вчера Tesla заведе дело против Шведската транспортна организация, откакто пощенски чиновници започнаха да блокират доставките на регистрационни табели за електрическите автомобили на компанията.

Шведските пощенски чиновници блокираха доставките на регистрационни табели на Tesla в символ на взаимност със стачкуващите служащи. Шведските профсъюзи оказват напън върху Tesla със стачки и блокади поради досегашния отвод на компанията да подпише групов трудов контракт със чиновниците в сервизното си поделение, в това число техниците и механиците, които ремонтират и поддържат електрическите автомобили на клиентите.

Според документите Tesla твърди, че шведското държавно управление има „ конституционно обвързване да дава регистрационни номера на притежателите на коли “. Искът е подаден в окръжния съд в Норкьопинг в понеделник. Tesla съди и пощенската работа, съгласно организация Bloomberg.

В исковата молба се показва, че Tesla е доставила 9167 автомобила в Швеция през 2022 година и че Model Y е най-продаваният автомобил в страната през 2023 година Tesla е доставила 435 059 автомобила през третото тримесечие, съгласно отчета за производството и доставките на коли от 2 октомври.

Говорител на Tesla не беше открит незабавно за коментар.

„ Това изземване на регистрационни табели съставлява дискриминационна офанзива без никаква опора в закона, ориентирана към Tesla. Тази мярка не може да бъде разказана по никакъв различен метод, с изключение на като неповторима офанзива против компания, работеща в Швеция “, се споделя в заявката на Tesla, което CNBC преведе на британски език.

Главният изпълнителен шеф на Tesla Елон Мъск съобщи в четвъртък: „ Това е полуда “ в обява в X, уеб страницата, който има, прочут преди като Twitter, по отношение на историята за блокираните табели.

В желае се твърди, че Tesla би трябвало да може да събира регистрационните табели непосредствено „ във притежание на Tesla “, вместо да ги получава по пощата, съгласно подадения иск.

Акциите на Tesla се намалиха с по-малко от 1% през вчерашния ден.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР