Вчера тенис обществеността беше разтресена от раздялата между Новак Джокович

...
Вчера тенис обществеността беше разтресена от раздялата между Новак Джокович
Коментари Харесай

Ето какво е довело до разрива в професионалните отношения между Джокович и Иванишевич

Вчера тенис обществеността беше разтресена от раздялата сред Новак Джокович и Горан Иванишевич. Двамата балканци образуваха едно от най-успешните партньорства в историята на тениса, което продължи близо 6 години и изведе сърбина до статута на жива легенда в спорта. Точно по тази причина можем да приемем като голяма изненада вчерашното съобщение на 24-кратния първенец в Шлема, че е прекратил работа с тогавашния притежател на купата от Уимбълдън, макар че категорично показа по какъв начин двамата ще останат другари за цялостен живот и таи само позитивни страсти по отношение на към този момент някогашния си треньор.

Оказва се обаче, че въпреки всичко е имало ескалация на напрежението сред играч и треньор, която е пристигнала в Индиън Уелс. Това оповестява Крейг Шапиро, който в предишното се подвизаваше в щаба на Андре Агаси и е един от най-уважаваните тенис анализатори. Американецът несъмнено е благонадежден извор за информация по тематиката, тъй като още през предходната седмица съобще, че международният номер едно не е удовлетворен от своя щаб и счита да направи промени по него, както и се случи.

Кавгата сред Джокович и Иванишевич е зародила по време на една от последните им взаимни тренировки, защото хърватинът не е бил благополучен от държанието и неналичието на задоволително вложение от страна на своя играч. Впоследствие пък е дошлo и непредвиденото проваляне на Ноле от квалификанта Лука Нарди, което е изострило в допълнение напрежението в лагера на 36-годишния състезател и евентуално е било мотив за преливане на чашата на търпението у двете страни.

Според Шапиро пък главната недоразумение сред Джокера и неговия ментор е идвало от другите им хрумвания за графика през сезона. Сърбинът е желал да се концентрира основно върху клея, имайки поради, че Олимпиадата ще се организира на кортовете на Ролан Гарос и даже е обмислял да жертва Уимбълдън с концепцията да е задоволително пресен, с цел да завоюва дебютното си Олимпийско злато, до момента в който Иванишевич тотално е отхвърлял сходен сюжет и не е желал да чува за него.

Разбира се, то цялостната истина по тематиката ще остане открита само за основните лица в историята, а на нас ни остава да проследим кой ще размени хърватина в щаба на Джокович и какви ще бъдат идващите стъпки в развиването на кариерата на най-успешния състезател в историята на тениса.

Speaking of Novak, Just learned from inside sources that Novak is “unhappy with his team ” and is going to be making some changes. Will focus on the clay, is unsure about playing Wimbledon as he is hyper focused on winning Olympic Gold in Roland Garros.
— Craig Shapiro (@Cshaptennispod)
Been told that everything officially fell apart after a big argument over Novak’s effort in practice in Indian Wells.
— Craig Shapiro (@Cshaptennispod)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР