Вчера сутринта във Варна се срути таванът на подлез, който

...
Вчера сутринта във Варна се срути таванът на подлез, който
Коментари Харесай

На косъм от трагедия при срутване в подлез във Варна

Вчера сутринта във Варна се срути таванът на подлез, който е на оживената спирка на Делфинариума. През мястото постоянно минават деца, които отиват на учебно заведение, оповестява бТВ.

„ От доста време пишем за безобразното положение на подлезите в града. Трябва да се случи най-лошото ли? “, написа в коментар под обявата в групата „ Спаси Варна “.

От Община Варна дефинираха срутената част като „ украсителен детайл “. Подлезът е ремонтиран преди 5 години. Зам.-кметът на Варна Христо Иванов изясни, че през 2015 година е осъществен настоящ, а не главен ремонт на подлеза. Тогава не са установени недостатъци или пукнатини.

По думите му не е обследван с инсталация и не е юридически паспорт точно поради настоящия ремонт. Той посочи, че ежемесечно се правят огледи на подлезите от страна на администрацията. Иванов акцентира, че всички недостатъци се разказват и се подхващат съответните дейности по тяхното премахване.

Той изясни, че 26 подлеза в региона ще преминат през настоящ ремонт. Ще се ревизират и останалите уреди в града.

Главният инженер на регион „ Приморски “ Калин Илиев разяснява, че всички 48 подлеза в региона се оглеждат всяка седмица и също съобщи, че всеки недостатък се разказва и по-късно отстранява.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР