Вчера столицата на Йордания – Аман, изживя едно от най-вълнуващите

...
Вчера столицата на Йордания – Аман, изживя едно от най-вълнуващите
Коментари Харесай

Кралската сватба, за която всички говорят: Вижте ослепителната кралица Рания и красивата ѝ снаха

Вчера столицата на Йордания – Аман, изживя едно от най-вълнуващите си и блестящи събития в актуалната си кралска история. Престолонаследникът принц – Хюсеин бин Абдула, се ожени за архитектката от Саудитска Арабия – Раджуа Ал Саиф.

На избраницата на младоженеца се гледа като на същински елмаз на Изтока – тя има забележителна присъща хубост, а произходът ѝ идва от едно от най-старите и благородни семейство по тези земи. Раджуа е родена в Рияд в фамилията на богат саудитски предприемач. Корените на родословното ѝ дърво принадлежат на племето Субай. Или с други думи предците на Раджуа са били първите владетели на античния град Ал-Атар в Судаир. 

 
                             

Сватбата се състоя в двореца Захран в йорданската столица Аман, където участваха 140 посетители – другари и близки на младоженците, в това число и членове на кралски семейства от целия свят. Сред видните посетители бяха принцът и принцесата на Уелс – Уилям и Кейт, датските принц Фредерик и принцеса Мери и холандските крал Вилем-Александър, кралица Максима и принцеса Катарина-Амалия.

За сватбения си ден хубавата Раджуа сияеше в рокля на ливанския дизайнер Elie Saab със стилно асиметрично деколте. Красиво драпирано елече наблягаше стройния ѝ контур, към фината ѝ талия беше прикован дълъг бродиран шлейф. Другите детайли от тоалета бяха воал от тюл, тиара, обеци и един неочакван факт – обувките не бяха на токчета, а равни и комфортни. 
                             

Макар и по-висока от избраника си с няколко сантиметра, двамата изглеждаха очарователно едни до различен. Ако би трябвало да създадем съпоставяне с родителите на Хюсеин – Абдала и Рания, брачната половинка също е по-висока от брачна половинка си.

Благодарение на прибраната обратно коса, се виждаха диамантените обеци и красивите скули на булката. Блещукащата на слънцето тиара сияеше грандиозно.
                             

Що се отнася до външния тип на Раджуа, кометатори оцениха високо семплия и аристократично въздържан макиаж – тенът ѝ бе безупречно подравнен благодарение на тонална основа и леко скултуриран с бронзант и руж в колорит на нежна роза. Кокетни краища на очната линия и червило в физически цвят допълваха облика на Раджуа – нежна и кралски величествена.

До олтара изящната младоженка бе отведена от брата на принц Хюсеин – 18-годишния принц Хашем. 28-годишният принц Хюсеин и 29-годишната Раджуа си споделиха „ Да “, след което получиха поздравления за сватбата си. 
                             

Последва церемониално шествие из улиците на Аман, при което младоженците се насочиха към двореца Al Husseiniya. Там ги чакаха 1700 посетители, с които да отпразнуват своето встъпване в брак.

На сватбеното празненство принцеса Раджуа се преоблече с втора булчинска рокля, която беше с разкрояващ се надолу контур и декорирана с огромни цветни претекстове, придаващи на тоалета 3D резултат. 
                             

 

По време на приема младоженците разрязаха внушителна 7-етажна торта, която бе сложена на огромна мраморна маса. Великолепният сладкиш бе украсен с ядливи цветя в разнообразни нюанси на синьото.

Цветът не е инцидентен – сините цветове са знак на доверие и романтика, която да продължава във времето. 
                             

Не по-малко впечатляваща и даже още по-приказна от булката беше нейната свекърва – принцеса Рания.

Трудно е да се повярва, че тази хубавица, която може да засенчи всяка холивудска актриса или супермодел, е на 52 години, както и че има четири към този момент пораснали деца. 
                             

За сватбения ден на сина си Рания бе заложила на черно-златиста, извънредно стилна и изискана рокля от сбирката Dior AW22 Couture – тя бе с висока яка и необятни маншети на китките, украсени с фина златна бродерия. Прелестната визия на кралицата на Йордания бе допълнена от златни обеци и златна чанта.

Нека да напомним, че Рания блестеше като богиня в небесносиньо на моминското празненство на Раджа, на което съгласно мнозина тя изглеждаше даже по-млада от булката. 
                             

 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР