Вчера стана ясно, че Мартин Божанов-Нотариуса няма досие. Но аз

...
Вчера стана ясно, че Мартин Божанов-Нотариуса няма досие. Но аз
Коментари Харесай

Журналист: Божанов предлагал на Ивайла Бакалова да плати 100 хил. евро за освобождаването на мъжа ѝ от ареста

В чера стана ясно, че Мартин Божанов-Нотариуса няма досие. Но аз съумях да открия една присъда от 1994 година, наложена за кражба с щурм, когато той е бил малолетен. След това има данни за обвиняване и правосъдно дело за кражбата на досието „ Крашевски “.

Това сподели престъпният публицист от „ 24 часа “ Кирил Борисов в ефира на.

„ През 2005 година се появи известие, че Нотариуса е бил наказан, след което излезе информация, че му е отнета огромна сума пари, а в този момент се разяснява, че такова дело няма. Оказва се, че и делото „ Крашевски “ е изчезнало “, уточни Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията.

„ В схемата за прекачване на парцели от 2004 -2005 година имената на прокурорите и магистратите са изтекли, само че ние не ги знаем. Възможно е те още да работят. В правосъдните регистри няма следи “, добави специалистът.

Адвокатът и някогашен министър на вътрешните работи Емануил Йорданов сподели, че както в доста други случаи, по този начин и в този за Божанов информацията е незадоволителна.

Той уточни, че „ към правосъдната система се пробват да паразитират по-дребни и по-едри измамници, които от време на време нямат никакъв контакт в съда “.

По негови думи Нотариуса може да е бил погубен не поради влияние върху съда, а поради машинация.

Кирил Борисов сподели още, че брачната половинка на убития - Гергана Божанова, е взела участие в реалити формат дружно с Ивайла Бакалова през 2014 година

„ Години по-късно брачният партньор на Гергана предлага на Бакалова да заплати 100 хиляди евро, с цел да излезе половинката ѝ Веселин Денков от ареста. Гергана, тогава с фамилия Грънчарова, е приключила право не в Академията на Министерство на вътрешните работи и не в СУ, само че печели външен конкурс за най-елитната работа в силовото ведомство. Това се случва в забавен интервал – последните дни на постоянното държавно управление от 2021 година, малко преди да застъпи служебният кабинет. Това предопределение не е инцидентно. Два месеца по-късно я уволняват, защото не ѝ е даден достъп до класифицирана информация. След това съдът я връща на работа. Някой би трябвало да каже с чии подкрепи е назначена Гергана “, разяснява журналистът.

В запис на Антикорупционния фонд, изработен със скрита камера, приказва някогашният консултант по въпросите за битка с корупцията към премиера - Яне Янев.

Според Кирил Борисов Янев е бил един от хората, които са желали да оказват помощ в обстановката с Бакалова и брачна половинка ѝ.

„ Той изяснява забавни неща “, уточни журналистът. 

Борисов счита още, че Нотариуса има действително въздействие върху правосъдната система.

„ Разговарял съм с Бакалова. Според нея и Божанов и Петьо Еврото са два клона на въздействие “, добави журналистът.

Йорданов акцентира, че хората не би трябвало да имат вяра на лица като Нотариуса, защото едно съществено дело минава през три инстанции.

„ Трудно може да се откри човек, който да влияе върху толкоз доста магистрати “, добави той.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР