Вчера спряхме умъртвяването на животните, естествено има законен начин това

...
Вчера спряхме умъртвяването на животните, естествено има законен начин това
Коментари Харесай

Нинова с нов коментар за чумата

Вчера спряхме умъртвяването на животните, естествено има легален метод това да се случи. Вчера се пробвах с основния прокурор да задвижим нещата. Убиват се животни без доказателства, че са заболели от чума. Когато аз отидох и желаех документи и проучвания за заболяването, ми споделиха, че няма такива документи. Това сподели лидерката на БПС Корнелия Нинова в „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ След днешния отчет на министерството дребните подозрения, че има чума, станаха огромни. Не изтъквам отзиви на специалисти, а МЗХГ, т.е. държавното управление.

Пише, че с ваксини може да се преодолее болестта. Няма оповестени огнища в европейската част на Турция, нито едно от животните няма признаци за тази болест.

Ветеринарите споделят, че при загробването на животните няма открити белези на тази болест “, добави Нинова.

„ Има съответни ветеринарни ограничения. Криенето на информация е най-малкото, което се случва. Министърът на земеделието не си е приключил работата, хората не са осведомени, с тях не се беседва обикновено. Това, което се случва сега, граничи с закононарушение “, разяснява още тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР