Вчера Специализираната прокуратура обяви, че ще проверява депутат с инициали

...
Вчера Специализираната прокуратура обяви, че ще проверява депутат с инициали
Коментари Харесай

Ще влезе ли депутат в затвора за 5 до 15 години? Говори прокурор

Вчера Специализираната прокуратура разгласи, че ще ревизира народен представител с букви Е. Г. за закононарушение срещу републиката. Подозира се закононарушение по член 98 от Наказателния кодекс, където се планува наказване отнемане от независимост от 5 до 15 години.

„ На 28 март постъпиха сигнали, в които се излагат изказвания, че български депутат е направил закононарушение, което се състои в подбудителство на непозната страна към враждебни дейности срещу републиката. По този метод е почнало и осъществяването на инспекцията ", разкри пред бТВ представителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев.

" Съгласно Конституцията и правилника за организацията и активността на Народното събрание, в случай че са налице задоволително данни, че депутат е направил закононарушение то, следователно основният прокурор насочва стимулирано искане до националното заседание, с което се желае позволение за възбуждане на наказателно гонене “, сподели още Кръстев.

По думите му инспекцията е по отношение на Facebook статус, в който се подбужда непозната страна, а точно Руската федерация към враждебни дейности срещу републиката. Срокът на инспекцията е 2 месеца, само че тя може да бъде удължена с един месец.

" Вчера наблюдаващият прокурор е разпоредил и осъществяване на цялостна инспекция от страна на Държавна организация национална сигурност и след привършване на инспекция от тяхна страна, материалите, които те са събрали, ще бъдат изпратени и наблюдаващият прокурор ", изясни представителят на спецпрокуратурата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР